Reciclarea deșeurilor este una din cele mai importante măsuri de protejare a mediului înconjurător, de protejare a resurselor planetei și de a reduce poluarea prin deșeuri.

Județul Bistrița-Năsăud a implementat măsuri concrete pentru a crește procentul de valorificare a deșeurilor reciclabile:
– a introdus colectarea de la poarta casei pe 4 fracții de deșeuri;
– a înființat Corpul de Control cu atribuții strict în gestionarea deșeurilor;
– a accesat fonduri europene pentru asigurarea infrastructurii de colectare a deșeurilor reciclabile din sticlă și din plastic / metal;
– derulează campanii de informare și conștientizare;
– a dezovltat parteneriate cu școlile din județ pentru a dezvolta deprinderi sănătoase ale copiilor de la vârste fragede;

Cu sprijinul și implicarea cetățenilor din județul nostru, am reușit să creștem acest procent de valorificare a deșeurilor reciclabile la o medie de 30 %. Le mulțumim pe această cale tuturor celor care s-au alăturat eforturilor noastre de a colecta separate deșeurile.

Încă mai avem mult de muncă în privința gestionării responsabile a deșeurilor din județul nostru! Acțiunile noastre viitoare au ca obiectiv principal îmbunătățirea colectării separate a deșeurilor pentru a putea recicla cantități și mai mari:
– achiziția de pubele albastre pentru deșeurile reciclabile din hârtie / carton;
– accesarea de fonduri europene pentru realizarea Stației de tratare mecano-biologică a deșeurilor din județul Bistrița-Năsăud;
– creșterea capacității Stației de Sortare din cadrul CMID Tărpiu;
– acțiuni de monitorizare și control derulate de inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud;
– continuarea campaniilor de informare și conștientizare;
– dezvoltarea parteneriatelor cu școlile din județul nostru;

Împreună putem să dăm valoare deșeurilor!

1 COMENTARIU

  1. Reciclarea este un pas important pentru protejarea mediului inconjurator, a resurselor planetei si pentru reducerea poluarii. Judetul Bistrita-Nasaud a luat masuri concrete pentru a creste procentul de valorificare a deseurilor reciclabile. Colectarea deseurilor la poarta casei pe 4 fractii, infiintarea Corpului de Control si accesarea fondurilor europene sunt doar cateva dintre actiunile noastre pentru a asigura infrastructura adecvata pentru colectarea deseurilor din sticla si plastic/metal. Am dezvoltat, de asemenea, parteneriate cu scolile din judet pentru a incuraja deprinderile sanatoase la copii inca de la o varsta frageda. Cu ajutorul cetatenilor nostri, am reusit sa crestem procentul de valorificare a deseurilor reciclabile la 30%, dar mai avem mult de lucru. Obiectivul nostru principal este de a imbunatati colectarea separata a deseurilor si de a recicla cantitati si mai mari. Urmeaza sa achizitionam pubele albastre pentru deseurile din hartie si carton, sa accesam fonduri europene pentru construirea unei statii de tratare a deseurilor si sa crestem capacitatea statiei de sortare din cadrul CMID Tarpiu. Inspectorii Corpului de Control al ADI Deseuri Bistrita-Nasaud vor monitoriza si controla actiunile noastre, iar campaniile de informare si constientizare vor continua. Impreuna putem transforma deseurile in resurse valoroase!

SPUNE-TI PAREREA