Un autopsier de din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Bistrița-Năsăud a fost prins în flagrant în timpc elua mită în valoare de 600 de lei pentru cosmetizarea și îmbălsămarea unei persoane decedate. Bărbatul este cercetat în stare de libertate.

Conform unui comunicat de presă al Direcției Generașe Anticorupție, l a data de 07.03.2024, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, au procedat la prinderea în flagrant a unui autopsier din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Bistrița-Năsăud, în timp ce primea suma de 600 de lei, de la o persoană, denunțător în cauză.

„În fapt, autopsierul, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a solicitat suma respectivă de bani, pentru efectuarea unor servicii de cosmetizare și îmbălsămare, a unei persoane decedate. Ulterior, suspectul a fost condus la sediul unității de Parchet, în vederea continuării cercetărilor pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

Menționăm că asupra suspectului, nu au fost luate măsuri preventive, acesta fiind cercetat în stare de libertate. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“, se arată în comunicatul de presă.

SPUNE-TI PAREREA