Nu este o noutate faptul că spațiile pentru relaxare și odihnă la locul de muncă devin din ce în ce mai importante. În zilele noastre, companiile realizează că existența unui loc adecvat în care angajații să se poată odihni și relaxa în mijlocul zilei de lucru are nenumărate beneficii, nu numai pentru angajații înșiși, ci și pentru companie în general.

În prezent, se acordă o atenție deosebită proiectării acestor spații din birouri, căutând să le facă locuri în care angajații să poată uita pentru o vreme de sarcinile lor și să se relaxeze complet. Unele companii merg chiar mai departe, sugerându-le angajaților lor să dedice un minim de timp de odihnă în fiecare zi, pentru a se menține sănătoși, mai productivi, bine dispuși și, mai ales, pentru a se bucura de mersul la serviciu în fiecare zi.

În aceste spații, consumul de cafea devine din ce în ce mai relevant, motiv pentru care amenajarea unei zone de pauză și alegerea unui aparat de cafea potrivit devine o chestiune de maximă importanță pentru companii. În acest articol vom vedea 5 motive pentru care instalarea unui aparat de cafea în companie, birou sau afacere este o prioritate.

Beneficiile cafelei pentru angajați

Cafeaua are numeroase beneficii pentru oameni. Printre cele mai importante se numără îmbunătățirea concentrării, reducerea somnului, îmbunătățirea semnificativă a capacității de a învăța noi abilități și creșterea determinării, printre altele. Ca urmare a tuturor acestor beneficii, există o creștere vizibilă a productivității generale în cadrul companiei.

Îmbunătățirea mediului de lucru

Este bine cunoscut faptul că consumul de cafea ajută la o mai bună interacțiune socială. Pauza de la birou, lângă automatul de cafea, este adesea locul ideal pentru a interacționa cu colegii de muncă, pentru a discuta despre subiecte care nu au legătură cu munca și, astfel, pentru a îmbunătăți relațiile interpersonale.

Cafeaua ca instrument de vânzare

S-a dovedit că a oferi o cafea unui potențial client este întotdeauna o modalitate excelentă de a începe o conversație. Acesta este motivul pentru care multe companii aleg să ofere o cafea clienților înainte de a discuta subiecte de afaceri. Pe lângă faptul că este percepută ca un gest bun din partea companiei și mai ales a angajatului care o oferă, cafeaua ajută la spargerea gheții și la generarea unui climat de încredere, ceea ce se traduce în mod natural printr-o îmbunătățire a eficienței întâlnirilor și a interviurilor de lucru.

Pauza ca sursă de idei

În companiile noi, în care sunt favorizate spațiile comune și zonele de networking, un aparat de cafea este de obicei punctul de întâlnire ideal, unde se nasc periodic cele mai bune idei. Fiind într-un mediu mai relaxat, oamenii se simt motivați să facă schimb de idei și sunt în mod natural mai creativi decât atunci când stau în fața unui monitor sau într-o sală de ședințe.

Crește productivitatea

După câteva ore de muncă, este o idee bună ca angajații să facă o pauză din când în când la birou pentru a-și limpezi mintea și a se întoarce la muncă. Aceste pauze sunt însoțite, de obicei, de un mic dejun și de conversații între colegii de muncă. Dacă un astfel de aparat de cafea nu ar fi disponibil, lucrătorii ar trebui să meargă la cea mai apropiată cafenea și, prin urmare, pauza ar ajunge să fie mai lungă.

Dincolo de toate aceste avantaje, precum și de beneficiile pentru sănătate, bineînțeles, moderația este esențială. Conform ghidurilor dietetice actuale, o dietă sănătoasă poate include 3-5 cești de cafea pe zi, ceea ce echivalează cu un aport zilnic de până la 400 de miligrame de cofeină. Dar acest criteriu se aplică doar cafelei negre, fără adaosuri, și nu băuturilor precum cappuccino, latte și macchiato, care tind să conțină cantități mari de calorii, zahăr și grăsimi. Și țineți cont de faptul că „unele medicamente sau probleme de sănătate pot reduce toleranța la cofeină sau pot afecta siguranța acesteia, așa că este recomandat să discutați cu un profesionist din domeniul medical despre acest aspect”, spune Jill Weisenberger, dietetician și nutriționist autorizat și autor al cărții The Overworked Person’s Guide to Better Nutrition.

SPUNE-TI PAREREA