După o perioadă destul de lungă în care vremea ne-a „răsfățat“ cu temperaturi de primăvară, temperaturile scăzute sunt pe cale să revină. Astfel, începând de miercuri, vremea schimbă foaia și maximele nu vor sări mai sus de 10°C. Diminețile vor fi chiar mai reci și ne așteaptă temperaturi negative.

După săptămâni întregi cu temperaturi demne mai degrabă de final de primăvară, nu de început, săptămâna viitoare lucrurile se mai ponderează.
Primele doua zile continuă însă, în acelaaşi ton, cu maxime ridicate, si un aspect frumos, deschis, determinate de un transport de aer cald dinspre sudul continentului. Se vor înregistra, astfel, luni ṣi marți, valori maxime de 15 – 17°C in zonele joase iar precipitațiile vor lipsi.
Apoi, de miercuri seara, lucrurile se schimbă.
Consolidarea unei zone de presiune ridicată în zona scandinavică va imprima mişcării maselor de aer o direcție est-vest, astfel, dinspre Câmpia Rusă, o masă de aer rece va fi transportată spre teritoriul țării noastre. Cele mai afectate vor fi regiunile estice, unde scāderea temperaturilor va fi tranşantă dar şi la noi valorile termice se vor pondera.
Începând de joi, maximele nu vor mai depăşi 10°C iar diminețile, in funcție de gradul de nebulozitate, vor deveni reci, cu minime sub 0°C. Ṣi aici, estul județului va avea cele mai mici temperaturi, depresiunile intramontane putând înregistra sub -5°C.
Vântul va deveni sâcâitor, cu intensificări care vor amplifica senzația de rece.
Ca aspect, cer noros miercuri, când nu sunt excluți câțiva stropi de ploaie. În rest, nu aşteptăm precipitații“, a prognozat MeteoBN.

SPUNE-TI PAREREA