Adorable little school boy eating vegetable soup indoor. Blond child in domestic kitchen or in school canteen. Cute kid and healthy food, organic vegan soup with potato, tomato and vegetables

Guvernul României a alocat bani pentru finanțarea Programului Național ”Masă Sănătoasă”, în perioada activităților didactice în anul 2024. Astfel, 450 000 de copii din 1200 de școli vor beneficia de un pachet alimentar sau de o masă caldă.

Mai mult de 450.000 de copii din peste 1.200 de școli vor beneficia de un pachet alimentar sau de o masă caldă, în fiecare zi de cursuri, prin Programul Național ”Masă sănătoasă”! Alți aproximativ 100.000 de copii beneficiază de o măsură similară prin Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar (PNRAS)! Facem pași importanți pentru asigurarea echității și pentru reducerea abandonului școlar! Guvernul a aprobat astăzi repartizarea pe unități sau subdiviziuni administrativ-teritoriale și pe unități de învățământ a sumei prevăzute în bugetul de stat pe anul 2024, pentru finanțarea Programului Național «Masă Sănătoasă»”, a precizat ministrul Educației, Ligia Deca.

Potrivit vicepreședintelui Camerei Deputaților, Daniel Suciu, printre cele 1.200 de școli în care se va implementa acest program guvernamental se numără și 19 unități de învățământ din județul Bistrița-Năsăud. Este vorba despre școli din Bistrița, Beclean, Năsăud, Sângeorz-Băi, Matei, Tiha Bârgăului, Braniștea, Josenii Bârgăului, Parva, Târlișua, Nimigea, Dumitra, Livezile, Leșu și Sânmihaiu de Câmpie.

SPUNE-TI PAREREA