Anul 2024 este an bisect, așa că luna februarie are, anul acesta, 29 de zile. Ziua de 29 februarie apare în calendarul gregorian o dată la patru ani, cu excepția anilor care sunt divizibili cu 100, dar nu și cu 400. Asta înseamnă că, spre exemplu, anul 2100 nu va avea data de 29 februarie.

Astrologii spun că, în această zi, fiecare dintre noi va avea șansa de a se dedica vieții spirituale, de a se întâlni cu sinele pe care cu greu îl accesează în momente de cumpănă. Persoanele născute pe 29 februarie sunt în zodia Pești, dar sunt de asemenea și cele mai puține la număr.

Sunt multe superstiții legate de anii bisecți. Credinţele populare spun că oamenii care se nasc în ani bisecţi au puteri speciale sau ar putea fi vindecători. De asemenea, este bine să nu vă căsătoriţi în acest an pentru că riscaţi să vă despărţiţi după câteva luni. Dacă vreţi să divorţaţi, mai gândiţi-vă o dată pentru că aţi putea rămâne singuri tot restul vieţii.

Nu este bine să vă schimbaţi locul de muncă, rezidenţa sau culoarea părului. Nu este bine nici să demaraţi o afacere sau să construiţi o clădire pentru că nu veţi avea spor.

Ziau de 29 februarie ste un mecanism adăugat în calendar pentru a corecta discrepanța dintre calendarul solar și cel utilizat convențional.Calendarul gregorian are 365 de zile, în timp ce un an solar real este de aproximativ 365,2425 de zile.Diferența de aproximativ 0,2425 de zile este compensată prin adăugarea unei zile la fiecare patru ani.

Ziua de 29 februarie este importantă deoarece ajută la menținerea calendarului în concordanță cu ciclurile anotimpurilor și fenomenelor astronomice.

Fără adăugarea unei zile suplimentare în fiecare patru ani, anotimpurile ar începe să se decaleze în raport cu calendarul.

Acest lucru ar putea duce la confuzie în stabilirea datelor evenimentelor sezoniere și a sărbătorilor religioase sau culturale care sunt legate de acestea.

 

SPUNE-TI PAREREA