Alianța Dreapta Unită, formată ca răspuns contra alianței PNL-PSD, a cerut un referendum pentru eliminarea pensiilor speciale. Liderul PMP, Ionuț Simionca, s-a aflat alături de Cătălin Drulă şi Ludovic Orban, unde a participat la o conferinţă de presă în fața Palatului Cotroceni.

Dreapta Unită cere referendum pentru eliminarea pensiilor speciale!
Alături de Cătălin Drulă şi Ludovic Orban, am participat astăzi la o conferinţă de presă în fața Palatului Cotroceni. I-am cerut lui Klaus Iohannis organizarea unui referendum pentru eliminarea pensiilor speciale, pe 9 iunie.
Vreau să îşi aducă aminte toți românii că pensiile speciale ale parlamentarilor, pensiile speciale ale primarilor, ale președinților de Consiliu Județean au fost votate de PSD și PNL.
Noi, cei din Alianța Dreapta Unită, am luptat împreună în Parlamentul României, pentru a face legi și a elimina aceste pensii speciale.
Ne dorim ca această propunere să fie dusă de către Președintele României mai departe și să se facă dreptate românilor.
Nu este normal ca oameni care au muncit onest și care au depus 40 de ani de zile o muncă asiduă să nu poată să-și întrețină familiile, în timp ce o categorie de privilegiați primesc pensii de sute de milioane.
Vorbesc de parlamentari, de primari, de președinți de Consilii Județene, diplomați etc. Nu vorbim de pensiile militarilor, care sunt pensii de serviciu, nu speciale.
Eliminarea pensiilor speciale este primul pas pentru construcţia unei Românii moderne“, a comunciat Ionuț Simionca.

1 COMENTARIU

  1. Motto:

    „Spuneţi-mi ce-i dreptatea? – Cei tari se îngrădiră

    Cu-averea şi mărirea în cercul lor de legi;

    Prin bunuri ce furară, în veci vezi cum conspiră

    Contra celor ce dânşii la lucru-i osândiră

    Şi le subjugă munca vieţii lor întregi.”

    (Mihai Eminescu- Împărat şi proletar)

    După cum se stie pe 2 august 2023, Curtea Constituţională a României (CCR), acest „cimitir al elefantilor” a luat decizia de neconstituţionalitate asupra legii privind eliminarea pensiilor speciale ale si trecerea lor pe contributivitate, demonstrând încă odată că este o institutie puternic politizată care îsi apără propriile privilegii. Si asta in ciuda faptului că reforma pensiilor speciale care trebuiau trecute pe sistemul de contributivitate, așa cum se aplică în cazul tuturor cetățenilor care nu beneficiază de pensii speciale, a reprezentat un jalon din PNRR fara de care se blochează orice șansă a României de a accesa cererea de plată numărul 3 ceea ce reprezintă pierderea unei tranşe în valoare de 3,14 miliarde de euro.
    La aceasta se adaugă ipocrizia si duplicitatea coalitiei de guvernare PSD-PNL care se declară formal împotriva pensiilor speciale si pentru eliminarea lor, fără să facă acelasi lucru cu pensiile speciale ale primarilor si alesilor locali care au fost introduse în anul 2019 prin Codul Administrativ în timpul guvernului Dăncilă. Chiar dacă pensiile speciale ale primarilor nu au intrat niciodată în plată, legea fiind prorogată pe termen limitat, urmând ca după expirarea termenului de amânare să producă efecte. De aceea si in acest caz este nevoie de abrogarea prevederii respective în parlament. Cu atât mai mult cu cât în perioada imediat următoare este nevoie de modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ pentru a face posibilă sub aspect legal comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, ocazie cu care poate fi introdusă si abrogarea pensiilor speciale pentru alesii locali.

SPUNE-TI PAREREA