96721713 - close up skin baby infected, hand foot and mouth disease.

15 copii din Năsăud au ajuns aseară la Unitatea de Primire a Urgențelor – SMURD din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița. Minorii, cu vârste între 1 și 17 ani, prezentau simptome de rujeolă.

„La Unitatea de Primire a Urgențelor – SMURD din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița au fost aduși aseară 15 minori, cu vârste între 1 și 17 ani, din orașul Năsăud, cu suspiciune de rujeolă, prezentând simptome precum febră, tuse, erupții cutanate, dureri abdominale, greață, vărsături, cu toții în stare stabilă, conștienți, cooperanți.
După investigațiile din UPU-SMURD, copiii au fost transferați la Secția Boli Infecțioase pentru evaluare medicală și tratament. În cursul nopții, aceștia au fost externați cu suspiciune de rujeolă, tratament medical, recomandări și indicația de izolare la domiciliu pe o perioadă de 5-7 zile.
Conform declarațiilor părinților, minorii nu au fost vaccinați cu vaccinul ROR.
A fost notificată Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud despre aceste cazuri“, a transmis Camelia Strungari, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița.

SPUNE-TI PAREREA