Românii nu vor mai experimenta blocaje ale cardurilor de sănătate. Cel puțin, asta promite ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan. 100 de milioane de euro se vor investi pentru digitalizarea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și actualizarea Platformei Informatice pentru Asigurările din Sănătate. Accentul s eva pune pe securitatea cibernetică.

„100 de milioane de euro pentru digitalizarea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate CNAS și actualizarea Platformei Informatice pentru Asigurările din Sănătate #PIAS, cu accent pe securitatea cibernetică.
Parteneriatul dintre MCID, Ministerul Sănătății si CNAS dă rezultate. Astăzi, proiectele esențiale de digitalizare ale Ministerului Sănătății au fost suplimentate cu 30 de milioane de euro. În total, 100 de milioane de euro vor fi folosite pentru ca sistemul de gestiune al cardurilor de sănătate să nu mai înregistreze niciodată blocaje!
Termenul de implementare este anul 2025 – până atunci, peste 25.000 de furnizori de servicii medicale (spitale, ambulatorii de specialitate, laboratoare, medici de familie, farmacii, furnizori de dispozitive medicale, furnizori de îngrijire la domiciliu) vor fi conectaţi la noua platformă PIAS, care:
– va avea funcționalități noi
– va asigura optimizarea fluxurilor de date
– va permite digitalizarea completă a actului medical
– va asigura interoperabilitatea sistemelor informatice, mii de ore câştigate de personalul medical şi de pacienţi, care nu vor mai plimba hârtii.
Nu lăsăm pe nimeni în urmă!“, a transmis Bogdan Ivan.

SPUNE-TI PAREREA