Un bărbat de 37 de ani din Bistrița, căutat de autoritățile irlandeze, a fost prins de polițiștii din Bistrița-Năsăud. Având pe numele său un mandat europnea de arestare, bărbatul a fost reținut cu propunerea de arestare preventivă, urmând să fie predat autorităților din Irlanda. Acesta este acuzat de fraudă și fals în declarații.

Un bărbat de 37 de ani, cercetat pentru comiterea infracțiunilor fraudă și fals în declarații, pe numele căruia autorităţile irlandeze au emis un mandat european de arestare, a fost depistat de polițiștii din Bistrița-Năsăud.
La data de 21 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale, Compartimentul Urmăriri, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița-Năsăud au depistat un bărbat de 37 de ani din Bistrița care era urmărit internațional.
Pe numele celui în cauză, autoritățile judiciare din Irlanda au emis un mandat european de arestare, aceasta fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de fraudă și fals în declarații, pe teritoriul Irlandei.
Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
La data de 21 februarie a.c., bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj care a emis împotriva acestuia ordonanță de reținere pentru 24 ore. În aceeași zi, acesta a fost prezentat Curții de Apel Cluj care a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, în vederea predării către autorităților din Irlanda“, se arată într-un comunicat de presă al poliției.

 

1 COMENTARIU

SPUNE-TI PAREREA