PMP își retrage sprijinul pentru conducerea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și se retrage din majoritatea pe care a format-o cu PSD-ul după ultimele alegeri locale. Anunțul a fost făcut azi de către președintele PMP BN, Ionuț Simionca, în cadrul unei conferințe de presă. Decizia vine după ce mai multe propuneri ale PMP privind bugetul Consiliului Județean au fost respinse, dar și în urma faptului că un primar PMP a fost „racolat“ de PSD.
PMP Bistrița-Năsăud a decis să ridice sprijinul acordat actualei conduceri a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Ținând cont că PSD și PNL s-au comasat de mult timp la nivelul județului Bistrița-Năsăud, cel puțin din 2022 când noi am votat împotriva măririi salariilor bugetarilor și ei, la unison, au votat pentru, și că atunci când PMP a cerut lucruri pentru cetățenii județului, pentru dezvoltarea județului, aceștia s-au opus, au făcut front comun și au făcut înțelegeri subterane în detrimentul cetățenilor, considerăm că trebuie să îi lăsăm să guverneze transparent, fără să-i mai păcălească pe bistrițeni. 
Ce ne-a făcut să luăm această decizie? Sunt câteva lucruri extrem de grave. PSD și PNl au respins propunerile PMP pentru bugetul Consiliului Județean din 2024. Noi am avut mai multe propuneri pentru a susține anumtie proiecte. Am cerut resurse financiare pentru construirea de șanțuri, rigole, trotuare pe drumurile județene de pe Valea Bârgăului. Aceștia s-au opus și trebuie să comunic acest lucru pentru că drumul județean este proprietatea Consiliului Județean, iar primăriile nu pot interveni. De exemplu, la Bistrița Bârgăului, este un tronson de 5 km de drum județean unde copiii merg pe carosabil la școală, cetățenii merg pe carosabil, toată ziua, orice treabă au în comunitate și se expun unor riscuri enorme. 
O altă cerință pe care am avut-o la nivelul bugetului Consiliului Județean a fost transparentizarea cheltuielilor CS Gloria 2018. În 2021 am cerut acest lucru, în 2022, vicepreședintele de Consiliul Județean al PMP a făcut o cerere scrisă înspre clubul Gloria, să se transparentizeze aceste cheltuieli, ținând cont că clubul, anul acesta, are un buget de peste 7 milioane de euro. Un buget enorm care nu este trasparent“, a precizat Ionuț Simionca.
Ionuț Simionca a mai spus că PSD-ul face presiuni pe oamenii de la PMP și a dat ca exemplu cazul primarului din Cetate, Lucian Tarniță, care a trecut, de curând, la PSD.
PSD a început să pună presiune pe oamenii noștri și l-a convins pe primarul Tarniță să treacă la PSD. Această manevră a PSD ne obligă să facem acest pas, să oficializăm ieșirea de la majoritatea  de la nivelul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Și noi și social democrații avem câte un vicepreșdinte de Consiliul Județean, așa dar invităm pe cei din PSD și PNL să își dea arama pe față, să oficializeze această alianță și să își voteze noi vicepreședinți“, a mai spus Simionca.

SPUNE-TI PAREREA