Pompierii militari de la Stația Prundu Bârgăului au intervenit în această dimineață la un incendiu izbucnit la o casă de locuit în localitatea Bistrița Bârgăului. Incendiul a fost localizat, iar pompierii au lucrat la lichidarea focarelor, fiind puși în dificultate de degajarea mare de fum.

O tânără a fost găsit într-o locuință învecinată cu arsuri la nivelul mâinilor, având nevoie de îngrijri medicale.

O femeie in vârstă de aproximativ 20 de ani (găsită la o locuință învecinată) prezintă arsuri la nivelul membrelor superioare, este stabilă hemodinamic și respirator, în evaluare, i se administrează oxigen de către echipajul de paramedici“, a transmis ISU BN.

În sprijin a fost solicitat un echipaj de terapie intensivă mobilă SMURD.

UPDATE: Echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a preluat femeia și un copil in vârstă de aproximativ 2 ani în vederea transportarii la UPU SMURD Bistrița pentru investigații medicale amănunțite. Din fericire, copilul nu a suferit arsuri.

Incendiul a fost provocat de o explozie la o butelie montată aseară la un aparat de gătit (aragaz). Întreaga casa, pe o suprafață de aproximativ 120 mp, a fost afectată de incendiul care se manifesta cu flacără deschisă și degajare mare de fum.

SPUNE-TI PAREREA