Comuna Chiochiș din Bistrița-Năsăud anunță lansarea proiectul cu titlul „ÎNFIINȚARE CENTRU COMUNITAR INTEGRAT ÎN COMUNA CHIOCHIȘ, JUDEȚUL BISTRIȚA- NĂSĂUD”, Apel Componenta PNRR/2022/C12/MS/I1.4 – Centre Comunitare Integrate.

Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 16 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Sănătății, respectiv de la 15.12.2023 pana la 01.05.2025.
Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea comunității locale prin înființarea unui Centru Comunitar Integrat în Comuna Chiochiș, necesar pentru refacerea capacității de reziliență și creșterea potențialului economic și social al localității.

Criza generată de virusul SARS-CoV-2 a determinat declararea stării de urgență la țnivel național, dar și la nivel european/ international. Astfel, rezultatele pandemiei aufost de natură atât economică cât și socială și mai ales sanitară prin solicitarea sistemului medical peste limitele și capacitatile acestuia.
De aceea obiectivul principal al proiectului este reducerea presiunii din sistemul medical și oferirea unui spațiu medical modern și dotat corespunzator, inclusiv cu personal adecvat, comunităților din zonele vulnerabile.
Acest obiectiv va fi atins prin achiziționarea urmatoarelor echipamente și dotari, care asigură buna funcționare a Centrului Comunitar Integrat: echipamente IT, echipamente pentru consultații, kit asistență medicală, mijloace de transport – mașină electrică, mobilier.
Valoarea proiectului este de 832.049,30 LEI (valoarea totala) din care: 699.201,09 lei valoare eligibilă nerambursabil.
Proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

SPUNE-TI PAREREA