Odată cu progresul acerb al mediului online, viața noastră pare că a luat-o pe un nou drum. Deși ritmul zilnic a devenit mai alert, lucrurile au devenit mai simple pentru noi. Comunicăm mai eficient și identificăm mai rapid informațiile dorite. Odată cu aceste privilegii, rămânem parcă tot mai legați de tehnologie și de avantajele sale.
Un rol important în acest scenariu este jucat de internet. În industria jocurilor de noroc calitatea acestuia este indispensabilă. Dacă dorim să încercăm jocuri casino, avem nevoie și de o conexiune stabilă la internet. Mesele live de joc funcționează bine dacă semnalul este bun. Transmisiile live de la mese, jocul și acțiunile crupierului sunt clar transmise din sală, calitatea fiind superioară.
Facilitarea unui internet rapid: măsuri pentru nevoi și cerințe
Modul de evoluție al societății de astăzi impune anumite criterii de calitate pentru a se menține un anumit confort. Modul de desfășurare a unei zile implică voluntar și involuntar tehnologia. O lipsă bruscă a acesteia ar crea un dezechilibru. Dispozitivele mobile precum telefoanele au devenit un accesoriu nelipsit în multiple acțiuni.
Pentru ca internetul să fie accesibil sunt necesare anumite măsuri de implementare și de perfectare a conexiunii. Banda largă este obiectivul principal pe plan național. Infrastructura necesară necesită dezvoltare și ameliorări în anumite privințe. Deși planul strategic pare a fi mai clar și mai simplu, în realitate apar multiple piedici.
Strategia 5G este unul dintre răspunsuri. Aceasta a fost adoptată în anul 2019. În principiu, pune accent pe dezvoltarea rețelelor de fibră optică. O asemenea măsură oferă o accesibilitate sporită utilizatorilor și un acces mai facil la date și informații. În prezent, în România, sunt necesare aproximativ 8,59 secunde pentru a se încărca o pagină. Pe viitor, această valoare poate deveni mai mică.
Este sau nu rapidă viteza internetului la noi în țară?
La începutul anului 2023, circula informația ce atesta faptul că România avea mare viteză la internet. Într-adevăr, țara noastră se situa în topul țărilor cu cele mai mari viteze de internet. Viteza declarată era de 170,25 Mbps. Totuși, gradul de digitalizare al țării este mai mic decât cel prezent în alte țări.
Ulterior, după jumătatea aceluiași an, România a scăzut în clasament. Prin urmare, aceasta a ocupat locul 25, durata medie de descărcare fiind de 100,66 Mbps. Datele sunt obținute din multiple teste de viteză în țările menționate în clasament.
Din punct de vedere financiar, România s-a numărat printre țările cu cel mai mic preț la internet. Altfel spus, în anii trecuți aceasta era pe locul 5. Acesta este unul dintre motivele ce fundamentează conceptul de „work retreat”. Mutarea echipelor în alte orașe pe perioade scurte duce implicit la rezultate mai bune.
În prezent, viteza de încărcare a internetului din România este de 8,59. Acum ne situăm pe ultimele locuri din clasament, din păcate. De la locul 25, România a ajuns pe locul 37. Chiar și așa, se fac demersuri în vedere îmbunătățirii acestui aspect. Se lucrează la perfectarea rețelelor de internet și la instituirea rețelelor 5G. În plus, acoperirea cât mai mare este una din prioritățile stabilite.
Din punct de vedere statistic, aproximativ 1.500 de localități sunt lipsite de internet. Astfel de obstacole sunt uneori greu de depășit și necesită timp pentru a fi ameliorate. Îmbunătățirile se văd de la an la an, deși ritmul este lent. Acest fapt este evidențiat în planul de măsuri pentru îmbunătățirea conexiunii și vitezei de internet.
Lucrurile nu arată prea bine la momentul actual din punct de vedere al vitezei comparate cu alte țări. Faptul că se iau măsuri în vederea optimizării vitezei și accesibilității dă speranțe. România are în vedere obiective mărețe, orientate pe calitate și performanță. Minusurile întregului proces de modernizare pot fi depășite cu perseverență și profesionalism.