Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a organizat marți o conferință de presă în cadrul căreia și-a prezentat un sumar bilanț de activitate pe anul care tocmai s-a încheiat. Primarul a oferit o prezentare a proiectelor încheiate sau în curs de finalizare, amintind de diverse investiții, șantiere, dar și evenimente care au însuflețit orașul și cartierele aparținătoare în 2023.

În continuare, conform declarațiilor primarului, primăria își propune să finanțeze aproximativ 250 de obiective de investiții.
Prioritățile anului 2024 includ realizarea de noi locuri de parcare în diverse zone ale orașului, închiderea lucrărilor la pasajul subteran din Decebal, reabilitarea Pieței Decebal, continuarea asfaltărilor, reabilitarea termică a mai multor blocuri, reconfigurarea Pieței Centrale, realizarea unui complex de agrement la fost bază sportivă „Mecanica“, amenajarea perdelelor verzi pe DN 17 la Unirea și Viișoara, regenerarea zonelor Andrei Mureșanu și Independenței Nord, reabilitarea unor imobile din centrul vechi.

Avem o nevoie uriașă de parcări. Prin toate proiectele de mobilitate se pierd aproximativ 4000 de locuri de parcare. Noi am reușit, până în momentul de față, să realizăm circa 1000 de locuri de parcare, dar e nevoie de mai mult, de aceea am venit cu o serie de proiecte. Unele dintre ele vor demara poate chiar și de săptămâna viitoare, depinde cum e vremea. Putem da ordinul de începere pentru trei parcări etajate în oraș. Bineînțeles, este extrem de important să închidem toate lucrările începute și acest lucru se va întâmpla în primul semestru al acestui an. Va trebuie să finalizăm pasajul de la Piața Decebal. Unul util, nu sunt de acord cu cei care pun utilitatea pasajului sub semnul întrebării. Dezideratul de a rupe traficul auto de cel pietonal este cât se poate de corect.
Pasajul Gării-Tărpiului, un obiectiv extraordinar de important… pentru că, așa cum bistrițenii observă în fiecare zi pe popria piele, nervii le sunt puși la încercare în trafic și din cauza faptului că avem axe sau căi de mobilitate pe relația este -vest și invers, dar nu avem decât prea puține pe ralația nord-sud și atunci pasajul pe care urmează să îl construim de la Gării-Tărpiului este extrem, extrem de important. Vom continua cu reabilitarea termică a blocurilor de locuințe. Oamenii au nevoie de confort termic, au nevoie de confort la preț decent. Orașul are nevoie de un aspect mai bun pentru că, până la urmă, ce este în interiorul unei locuințe îi privește pe cei care locuiesc acolo, dar modul în care arată o clădire eu cred că interesează toată comunitatea bistrițeană.

Proiectul de reconfigurare a zonei cetrale îl apreciez ca fiind extraordinar de important, mai ales din perspectiva de a oferi o portanță din punct de vedere turistic. Bistrița are toate argumentele pentru a devenit o destinație, nu un oraș de tranzit.
Un proiect foarte, foare frumos: aquapark-ul din zona Mecania. Așteptăm să se deschidă sesiunea de depunere a proiectelor și ne dorim mult să obținem finanțare europeană“, a declarat primarul Ioan Turc.

1 COMENTARIU

  1. Nu-i nici o mirare. Nepotismul e în floare în toate instituţiile publice. Nu exista instituţie a statului care să nu fie caracterizată la toate nivelurile de un nepotism deşănţat. De aceea, reactia primarului Ioan Turc la atacurile presedintelui CJ Bistrița-Năsăud cu privire la lucrările de apă-canal de pe bulevardul Decebal , care in mod firesc sunt de competenta Aquabis si nu a Primăriei Bistrița. Altfel spus, Radu Moldovan , atacându-l ie Ioan Turc, „a pierdut ocazia să tacă”.
    Si asta pentru că este de-a dreptul scandalos chiar in cazul presedintelui consiliului judetean Radu Moldovan, care in anul 2019 si-a angajat fratele pe post de director general adjunct la Aquabis, o companie din subordinea CJ , fără să aibă pregătirea necesară in domeniu gospodăririi apelor. După logica simplă a lui Răducu , dacă un chelner poate ajunge presedinte al consiliului judetean, atunci de ce un manevrant de vagoane nu poate să ajungă director general adjunct la Aquabis. Numai că in cazul de la Aquabis infiintarea postului de director general adjunct s-a făcut special pentru o anumită persoana, ceea ce este o dovadă clară de nepotism. Si chiar dacă ocuparea postului s-a făcut printr-un simulacru de concurs la care s-a prezentat doar o singură persoană, dându-se o aparentă notă de legalitate, totusi a fost incălcată in mod flagrant legea bunului simt.
    (vezi: https://ziaristii.com/nepotism-nerusinat-din-manevrant-de-vagoane-fratele-baronul-psd-ajuns-director-la-compania-de-apa-canal-consiliului-judetean/)

SPUNE-TI PAREREA