O fotografie rară, realizată de un fotograf profesionist, pasioat de natură și viață sălbatică, suprinde Munții Țible și Munții Rodnei într-un cadru spectaculos, obținut. Fotografia este realizată de 200 km depărtare, din Munții Făgăraș. Imaginea a fost posibilă datorită condițiilor meteo și a armosferei clare, moment destul de greu de întâlnit.

Muntii Tibles si Rodnei vazuti din Fagaras.
Mai ales iarna exista situatii in care atmosfera este clara, iar vizibilitatea pare nelimitata. Intr-o astfel de zi cu inversiuni termice am putut observa toate masivele muntoase ce inconjoara Transilvania. Pana la Tibles sunt cca 200km in linie dreapta.
Foarte interesanta este si iluzia optica creata de un strat de aer de la o anumita inaltime, ce a deformat imaginea varfurilor. Nu am mai vazut un astfel de fenomen. In cazul Rodnei, cele mai inalte varfuri (Pietrosul Mare) ieseau din acea patura de aer“, a explicat fotograful pe pagina sa de Facebook.

Fotografie este realziată de Daniel Opaiț, fotograf născut la Sfântu Gheorghe. Acesta este cunoscut pentru imaginile sale cu priveliști din natură și animale sălbatice.

SPUNE-TI PAREREA