Programul „Decembrie de Poveste“ continuă pe Pietonalul „Liviu Rebreanu“ din Bistrița cu spectacole de colinde și tradiții din Bistrița-Năsăud.

În ziua de Sfântul Nicolae, miercuri, 6 Decembrie, vor urca pe scena din centrul orașului grupul de colindători ai Anasamblului Folcloric „Balada“, Belciugarii din Ilva Mare coordonați de prof. Dana Pop și grupul de colindători ai Școlii Gimnaziale Ilva Mare, sub îndrumarea prof Gherasim Mihaela. Spectacolul începe la ora 18.00.

Colindătorii și belciugarii fac parte din cotidianul comunității ilvene cu ocazia sărbătorilor de iarnă, fiind deja un „brand“ al comunității.

„Belciugarii din Ilva Mare“ sunt prezenți de peste 20 de ani la Festivalul de tradiții de la Muzeul Satului din București, au fost prezenți pe marile scene ale țării, la Cluj- Napoca, Piatra Neamț, Vatra Dornei, Vișeu, Bistrița, Năsăud, dar și la Paris în anul 2019, alături de Junii Sibiului și Urșii de la Asău.

Belciugarii sunt un grup care respectă cutume străvechi, îmbrăcând costume tardiționale și măști care dau viață unor rituali moștenite din generație în generație.

SPUNE-TI PAREREA