O încălzire accentuată a vremiis e anunță în următoarele ore, urmată de precipitații abundente. Conform prognozei ONG Meteo BN, cantitățile de apă vor putea depăși chiar 100 l/mp în zonele de munte, riscul de inundații periculoase fiind deosebit de însemnat.

„Poile update-uri ale principalelor modele cu rezoluție spațială mică indică chiar o intensificare a ploilor prognozate în avertizarea emisă aseară! Cantitățile de apă din zonele montane vor depăşi, local 100 l/mp, în condițiile unui strat de zăpadă care la peste 1400 m alt. depăşeşte 50 cm. Se vor produce scurgeri torențiale, cu efect de inundații locale, pe cursurile mici ṣi mijlocii, creşteri de debite pe cursurile importante de apă cu riscul major de depăşire ale cotelor de atenție!
Luați măsuri de precauție, mai ales dacă locuiți în zonele adiacente cursurilor de apă, începând de la noapte si până sâmbătă noapte RISCUL DE INUNDAȚII ESTE DEOSEBIT DE ÎNSEMNAT!“, a transmis Meteo BN.

AVERTIZARE COD PORTOCALIU!

O avrtizare meteo cod portocaliu este în vigoare în perioada 30 noiembrie, ora 20:00 – 1 decembrie, ora 15:00.
Fenomenele vizate sunt cantități însemnate de apă.
Zone afectate: județul Maramureș și zona montană a județelor: Bistrița –Năsăud, Mureș, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj și Satu Mare.
În intervalul menționat, în județul Maramureș și în zona montană a județelor: Bistrița – Năsăud, Mureș, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj și Satu Mare se vor acumula cantități de apă de 50…70 l/mp și izolat de peste 80 l/mp.

SPUNE-TI PAREREA