O atenționare meteo este în vigoare în Bistrița-Năsăud în intervalul 28 noiembrie – 3 decembrie. Se anunță precipitații însemnate cantitativ, ninsori, viscol și strat de zăpadă la munte.

Începând din după-amiaza zilei de marți, 28.11, şi până duminică, inclusiv, zona județului nostru va fi traversată de arii precipitabile importante cantitativ, rezultate din pasajul unor arii depresionare consecutive, cu perioade scurte de pauză.

În general, în zonele joase de relief, acestea vor fi mixte ploi dar trecător si lapovite si ninsori ( aici voi reveni zilnic ) dar la munte, în general la peste 1400 de m.
alt. va ninge şi se va depune strat consistent de zăpadă, pânā duminică de peste 40 / 50 cm. Tot aici va fi viscol, rafale puternice de vânt şi vizibilitate redusă. Excepție fac aici, zilele de vineri si sâmbătă, zile în care un trasport de aer sudic va urca izoterma de 0°C la peste 2000 m. al. Coroborat cu cedarea rapidă a stratului de zăpadă, a precipitațiilor prognozate, riscul de inundații va creste exponențial.
Astfel, in week-end, se impune vigilență hidrologică ridicată!
Cantitățile de precipitații acumulate în perioada amintită vor depăşi 50-60 l/mp în nordul si estul județului, 30-40 l/mp în centru-vest si se vor înregistra peste 20 l/mp in sud-vest, zonele cele mai ferite de precipitații. La munte, însă, local, se pot acumula cantității de peste 80-90 l/mp“, a transmis Meteo BN.

SPUNE-TI PAREREA