Ocuparea unui post de conducere la Preventoriul Ilișua ridică semne de întrebare privind corectitudinea acordării unor funcții plătite din bani publici.

Giorgiana Suciu, tânără absolventă în 2022, a fost pusă în funcția de director financira contabil la preventoriul Ilișua, fără concurs. Tânăra este din Toplița și este nora consilierului primarului din Uriu.

 

Georgiana Suciu, are un salariu de bază 8247 de lei! La această sumă, se adaugă spor pentru condiții periculoase de 825 de lei (10%), indemnizație de hrană de 347 de lei și vouchere de vacanță de 1450 de lei.

Salariul pe care-l primește doamna Suciu este stabilit conform legii, dar asta nu înseamnă că nu poate fi o anomalie sau chiar o nedreptate. Nu vorbim aici doar de condițiile în care a fost angajată, ci și de faptul că unii dintre colegii dânsei, cu mai multă experiență, care se expun unui risc mult mai mare, interacționând direct cu pacienții de la Preventoriul Ilișua, au salarii mai mici. De ce? Pentru că, în România, meritocrația pălește în fața relațiilor și, mai ales, a funcțiilor de conducere în care se numesc persoane după bunul plac al unora.

Conform grilei de salarizare, un medic primar (gradația 5) de la Preventoriul Ilișua ia un salariu de bază de 7627 de lei și sporul de doar 763 de lei (10% din salariu). Ca să ajungă la nivelul acesta, pe lângă facultatea de șase ani și rezidențiatul, medicii au nevoie de minimum 5 ani în specializare și să susțină examenul de primariat. Adică peste 10 ani de studii și experiență, pentru un salariu mai mic decât al unei tinere care a absolvit o facultate de 3 ani și are experiență minimă, fiind angajată și fără concurs.

Unde e corectitudinea în toată treaba asta? Hai, noapte bună, România!“, a comentat InfoBistrita.ro care a scris, in exclusivitate, despre acest subiect.

SPUNE-TI PAREREA