Ministerul Energiei din România pare să se fi transformat dintr-o instituție de stat într-o organizație de binefacere, dar tot pe banii cetățenilor. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a cerut luni implicarea românilor pentru conectarea la curent electric a gospodăriilor neelectrificate, dar şi pentru a dona lemne de foc iarna aceasta, în loc de haine, jucării sau alte bunuri.

Ministerul Energiei a semnat un parteneriat cu o asociaţie şi va implementa două proiecte pentru combaterea sărăciei energetice. „Sunt case în care copiii românilor studiază încă, în anul 2023, la lumina lumânării, or această situaţie nu mai poate continua”, a precizat ministrul despre inițiativă.

„Subiectul este unul important pentru sute de mii de români. Sunt românii care astăzi se luptă cu sărăcia, şi cu sărăcia energetică, de aceea mă bucur că astăzi pot să vă anunţ că, împreună cu Asociaţia Energia Inteligentă, Ministerul Energiei semnează un parteneriat pentru combaterea sărăciei energetice. Acest parteneriat vizează două direcţii principale, care se vor materializa în două proiecte de importanţă majoră pentru România”, a anunţat ministrul Energiei, luni, într-o conferinţă de presă. «Case cu căldură», un proiect prin care cel puțin 1.000 de gospodării ar putea beneficia de încălzire Primul proiect, denumit ”Case cu căldură”, are în vedere iarna aceasta şi perioada sărbătorilor, iar cei care doresc să facă donaţii sunt invitaţi să trimită lemne familiilor nevoiaşe. ”Ne-am gândit să provocăm românii ca, în marja sărbătorilor, să se gândească la cei nevoiaşi şi, dacă în general trimiteau donaţii de haine, jucării şi alte lucruri de acest gen, să poată trimite lemne pentru încălzire pentru iarna aceasta. Sunt peste două treimi din gospodăriile din România care nu au acces la altă sursă de încălzire decât lemnele de foc. (…) Ne propunem să acoperim cel puţin o mie de gospodării cu tot ceea ce înseamnă necesarul de încălzire pentru iarna aceasta”, a afirmat ministrul.

 

SPUNE-TI PAREREA