Tinerii sub 21 de ani ar putea fi împiedicați , prin lege, să mai conducă bolizi de peste 100 de cai putere. Este conţinutul unei noi propuneri legislative existente la Senat, care ar urma să completeze Codul Rutier.

Va crește, de asemenea, numărul orelor de pregătire teoretică şi practică de la şcoala de şoferi.

Pe de altă parte, Poliţia va avea obligaţia să-i avertizeze pe şoferi asupra prezenţei radarelor pe drumurile publice.

Şoferii care au vârsta de până la 21 de ani sau o experiență de conducere mai mică de un an, pentru vehiculele de categoria B, vor avea dreptul să conducă numai maşini cu puterea sub 100 CP sau 75 kW, la maşinile electrice.

Inițiatorii, mai mulţi senatori şi deputaţi UDMR, propun majorarea numărului minim de ore de pregătire, pentru obținerea permisului de conducere de categoria B, de la 20 la 25 de ore, pentru teorie, respectiv de la 35 la 45 de ore, pentru examenul de traseu, conform propunerii legislative.

1 COMENTARIU

  1. Propunerea legislativă de a restricționa tinerii sub 21 de ani să conducă mașini de peste 100 de cai putere pare o măsură prudentă pentru creșterea siguranței rutiere. Totuși, e important să se ia în considerare și cum această lege va fi percepută și respectată de tinerii șoferi. Sper că această inițiativă va contribui la reducerea accidentelor și va încuraja un comportament mai responsabil la volan

SPUNE-TI PAREREA