Un bărbat din Bistrița-Năsăud a fost reținut pentru 24 de ore fiind acuzat de trafic de droguri și conducere fără permis. Activitatea sa a fost documentată de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud,

Conform unui comunicat de presă al IPJ BN, bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuarea fără drept a oricăror operațiuni cu substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive și conducere fără permis.

„Măsura a fost luată după ce bănuitul, recidivist,  a fost prins în flagrant delict, în timp ce deținea în autoturism, în scopul comercializării, aproximativ 200 de grame de substanțe psihoactive (2-MMC).

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada ianuarie – noiembrie 2023, în mod repetat (10 acte materiale) și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, ar fi achiziționat, deținut, comercializat și oferit cu titlu gratuit substanțe psihoactive, unor consumatori, din județul Bistrița-Năsăud.

De asemenea, la data de 10 noiembrie 2023, bărbatul ar fi condus autoturismul, pe străzi din municipiul Bistrița, în condițiile în care anterior, îi fusese anulat dreptul de a conduce autovehicule.

La data de 11 noiembrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au dispus reținerea bărbatului, pentru 24 de ore.

Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud a dispus arestarea preventivă a bănuitului, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a transmis IPJ BN.

SPUNE-TI PAREREA