Un grav accident de circulație a avut loc azi în localitatea Nimigea de Jos din Bistrița-Năsăud. Un tânăr se află în stare gravă după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de tren. La caz au intervenit pompierii militari năsăudeni, cu modulul SMURD format dintr-un echipaj de prim ajutor și echipaj de descarcerare, cu sprijinul echipajului de terapie intensivă mobilă SMURD.

Tânărul a rămas încarcerat, fiind găsit de echipajele de prim ajutor în stare de inconștiență.

Pompierii militari au găsit victima de sex masculin, in vârstă de 18 ani, în stare de inconștiență, încărcerată. Un elicopter SMURD a fost solicitat pentru a transporta victima.

„Echipajul de descarcerare a procedat pentru îndepărtarea unor elemente de caroserie, pentru asigurarea accesului către victima și extragerea acesteia în condiții de siguranță, fără a-i agrava leziunile deja suferite.

După aproximativ 10 minute, victima a fost extrasă și predată echipajelor SMURD.

La scurt timp a aterizat un elicopter SMURD, în aproprierea locului producerii accidentului feroviar, iar după stabilizare și pregătire pentru transportul aerian, victima a fost preluata inconștiență de către aeronava și transportată la un centru de traumă din municipiul Târgu Mureș.

Cele aproximativ 150 de persoane care călătoreau cu  trenul au fost verificate din punct de vedere medical, niciuna dintre acestea nu a avut de suferit in urma impactului”, a transmis ISU BN.

UPDATE IPJ BN: Astăzi, polițiștii Compartimentului Rutier Năsăud și cei ai Biroului Județean de Poliție Transporturi au intervenit la un accident feroviar semnalat în Nimigea de Jos.

La locul evenimentului polițiștii au stabilit faptul că un autoturism condus de un tânăr de 18 ani, din Nimigea de Jos a fost accidentat de trenul Inter Regio Cluj Napoca – Galați la o trecere la nivel cu calea ferată.

În urma accidentului șoferul autoturismului a suferit leziuni care au necesitat transportul la spital unde urmează să-i fie recoltate și mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, starea de sănătate a acestuia nepermițând testarea cu aparatul etilotest.

Traficul feroviar în zonă a fost afectat pe durata cercetării locului accidentului, locomotiva suferind avarii. Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de vătămare corporală din culpă urmând să fie stabilite cauzele și împrejurările producerii evenimentului.

SPUNE-TI PAREREA