Suntem abia la mijlocul lui noiembrie, dar unii au intrat deja în atmosfera de „sărbătoare“, și nu în sensul bun. 20 de kilograme de articole pirotehnice au fost ridicate recent în urma unor controale și verificări, de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bistrița-Năsăud.

În această perioadă, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase desfășoară controalele și verificările în cadrul acțiunii ”Pirotehnic 2023/2024”, privind articolelor pirotehnice.

Astfel, premergător sărbătorilor de iarnă, perioadă în care sunt mai intens utilizate articolele pirotehnice, la nivel județean au fost desfășurate verificări la societățile autorizate să desfășoare operațiuni cu articole pirotehnice.

În acest context, la data de 9 noiembrie, în urma unui control efectuat de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase la o societate comercială din Bistrița, au fost descoperite 36 articole pirotehnice din categoria F1 și 120 de articole pirotehnice fără inscripții în limba română și fără să se poată stabili categoria din care fac parte.

Astfel, a ridicată în vederea continuării cercetărilor cantitatea de aproximativ 20 kg articole pirotehnice. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, prevăzută de Legea 126/1995“, a transmis IPJ BN într-un comunciat de presă.

 

În perioada 14 noiembrie 2023-5 ianuarie 2024, la nivel național vor fi intensificate activitățile de verificare în cadrul acțiunii „PIROTEHNIC”, în scopul prevenirii oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Activităţile, desfășurate sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au scopul de a creşte siguranţa cetăţeanului prin activităţi de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi utilizarea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2023/2024.

 

SPUNE-TI PAREREA