Ocuparea unui post de conducere la Preventoriul Ilișua ridică semne de întrebare privind corectitudinea acordării unor funcții plătite din bani publici.

Giorgiana Suciu, tânără absolventă în 2022, a fost pusă în funcția de director financira contabil la preventoriul Ilișua, fără concurs. Tânăra este din Toplița și este nora consilierului primarului din Uriu.

 

„Iată că au luat sfârșit minunații ani de studenție! Doresc să mulțumesc profesorilor că au făcut parte din călătoria mea spre succes și familiei că mi-a fost alături mereu! Acum, nu îmi rămâne decât să-mi aleg cu grijă idealurile și să țintesc cât mai sus“, scria Georgiana în iulie 2022, pe pagina ei de facebook.

Ținta ei a fost atinsă recent când a primit postul de director la Preventoriul Ilișua, din comuna Uriu, post renumerat cu un salariu de bază de 8247 de lei! La această sumă, se adaugă spor pentru condiții periculoase de 825 de lei (10%), indemnizație de hrană de 347 de lei și vouchere de vacanță de 1450 de lei.

Conform Info Bistrita, reprezentanții Preventoriului Ilișua au transmis că numirea s-a făcut fără concurs, conform legii nr. 95/2006, art. 177, alin 5 și 6. Postul nu a fost scos la concurs, dar urmează să fie scos la concurs în perioada următoare.

Cine credeți că va câștiga concursul, când se va organiza? Întrebăm și noi. De asemenea, ne întrebăm cum e posibil să fie numită pe funcția de director financiar contabil o tânără abia ieșită de pe băncile facultății (cu experiență de doi ani) într-o instituție a statului? Doar nouă ni se pare o anomalie, ceva care sfidează bunul simț și corectitudinea?

Câteva informații de context, dar care suntem siguri că nu au nicio legătură cu procesul de angajare, pentru că doamna va spune că s-a făcut doar pe merit! Socrul Georgianei, Valentin Suciu, este apropiat și consilier personal al primarului comunei Uriu, Radu Spermezan (de ce ar avea nevoie un primar de comună de consilier personal?).

Primăria URIU are trei reprezentanți în Consiliul de Administrație al Preventoriului Ilișua“, a comentat Info Bistrita.

SPUNE-TI PAREREA