Un miros sufocant de fum i-a dus pe jandarmii bistrițeni pe urma unui bărbat din Hunedoara care a încercat să scape de niște deșeuri prin incinerare. Acesta a primit o amendă de 30 000 de lei.

„Un bărbat de 38 de ani din județul Hunedoara a aprins mai multe cabluri din cupru cu izolație de cauciuc, pe terenul viran aflat pe strada Romană din municipiul Bistrița. Având în vedere faptul că focul se putea extinde la vegetația uscată din apropiere, jandarmii bistrițeni s-au autosesizat și s-au deplasat imediat către zona de unde ieșea fumul dens cu miros sufocant. La fața locului alături de bărbatul de 38 de ani a fost depistat și un minor de 14 ani.
Jandarmii l-au sancționat pe bărbatul în cauză cu amenda de 30.000 de lei conform prevederilor legale în vigoare, minorul fiind sancționat cu avertisment.
Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 92 din 2021privind regimul deșeurilor, art. 20 alin. 5, incendierea deșeurilor de orice fel este interzisă. Art. 62, alin 1, lit. b, prevede faptul că pentru persoanele fizice sancțiunile pentru această faptă sunt cuprinse între 30.000“, a transmis Jandarmeria Bistrița.

SPUNE-TI PAREREA