Arborii de pe domeniul public din municipiul Bistrița reprezintă un subiect sensibil, mai ales în ultima perioadă când lucrările din oraș au necesitat îndepărtarea unor copaci. Primarul orașului, Ioan Turc, a oferit, în cadrul unei conferințe de presă, un raport privind numărul de arbori care au fost tăiați și plantați, în Bistrița, în ultimii trei ani. Primarul a precizat că toate extragerile de arbori au fost făcute cu acordul Agenției pentru Protecția Mediului, în urma unui studiu făcut de un arbolog.

Conform datelor oferite de primar, în 2021 au fost tăiați 193 de copaci și au fost plantați 373, în 2022 au fost tăiați 183 și au fost plantați 515, iar anul acesta au fost tăiați 209 copaci, au fost plantați 181 și mai urmează încă 220 până la final de an.

Nu avem absolut nici cea mai mică intenție de a diminua numărul de copaci în oraș, dorim să sporim numărul de arbori. Avem două mari proiecte care vor începe să fie implementate anul viitor. Mă refer la regenerare urbană Independenței Nord și regenerare urbană Andrei Mureșanu. În cadrul acestor proiecte va fi plantat un număr foarte mare de copaci. Foarte multă vegetație este cuprinsă în aceste proiecte”, a explicat Ioan Turc.

SPUNE-TI PAREREA