Ne apropiem de luna noiembrie și începe numărătoarea inversă până de Crăciun. Cadourile și decorațiunile de iarnă sunt deja în magazine și Bistrița se pregătește pentru iluminatul festiv.

Suma de 821 000 de lei va fi alocată de la bugetul local pentru închirierea instalațiilor și figurinelor de Sărbători. Primarul Ioan Turc a fost întrebat, la cea mai recentă ședință de Consiliu Local, de ce se cheltuie această sumă.

Primarul a spus că iluminatul festiv de anul acesta va fi „mai curajos”, mai ales că multe lucrări din municipiu sunt pe cale să se încheie și, astfel, orașul să fie pus în valoare mai bine.

Suma pentru iluminatul festiv este de 821.000, da este mai mare decât cea de anul trecut. Anul trecut am mers pe o sumă mică. În 2021 eram în pandemie, am mers pe o sumă modică, în 2022, tot orașul era în șantier. Acum stăm ceva mai bine. Ne așteptăm ca la nivelul lunii decembrie orașul să arate mult mai bine decât înaintea deschiderea șantierelor, iar acest lucru presupune și un iluminat festiv mai curajos pentru sărbătoarea Crăciunului și Anului Nou”, a explicat primarul Ioan Turc.

Acesta a mai spus că anul acesta, iluminatul festiv va ajunge și în cartierele orașului.

SPUNE-TI PAREREA