FILE PHOTO: Cast member Matthew Perry smiles at the panel for the NBC television series "Studio 60 on the Sunset Strip" at the Television Critics Association summer 2006 media tour in Pasadena, California U.S. July 21, 2006. REUTERS/Mario Anzuoni/File Photo

Actorul Matthew Perry, cel care a interpretat unul dintre cele mai carismatice personaje din sitcomul de succes „Friends“, a murit la vârsta de doar 54 de ani. Potrivit Los Angeles Times, actorul a fost găsit mort în cada de baie.

Matthew Perry l-a interpretat pe personajul Chandler Bing din „Friends” și este o adevărată pierdere pentru industria din care a făcut parte.

Suntem devastaţi de moartea dragului nostru prieten Matthew Perry. Matthew era un actor incredibil de talentat şi o parte de neşters din familia Warner Bros. Television Group”, a transmis Warner Bros. Television Group pentru CNN.

Impactul talentului său pentru comedie a fost simţit în întreaga lume şi moştenirea sa va trăi în inimile multora. Este o zi dureroasă şi trimitem dragostea noastră familiei sale, celor dragi şi tuturor fanilor săi devotaţi”, a arătat sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al Departamentul de Pompieri din Los Angeles , Brian Humphrey, a declarat pentru CNN că apelul la 911 a fost făcut la 4.07 p.m., pentru o salvare de urgenţă din apă. Humphrey a afirmat că nu este clar despre ce fel de apă era vorba.
Reprezentanţii lui Perry nu au răspuns solicitărilor CNN de a comenta informaţiile, relatează News.ro.

Cine a fost Matthew Perry

Născut în Williamstown, Massachusetts, şi având un tată actor şi o mamă jurnalistă, Perry s-a mutat cu ea în Ottawa, Canada, când era copil, după ce părinţii săi s-au despărţit. Perry şi-a urma pasiunea pentru tenis şi a devenit un jucător de top în Canada. Ca şi tatăl său, tânărul Perry a fost interesat de actorie după ce s-a mutat la Los Angeles când era adolescent, pentru a locui cu acesta.

Primul rol atribuit lui Perry a fost unul mic, în drama „240-Robert”, în 1979. Ulterior, alte roluri mici i-au fost oferite în show-uri precum „Charles in Charge,” „Silver Spoons” şi „The Tracey Ullman Show”. Primul său rol de film l-a primit când era încă în liceu, jucând alături de River Phoenix în filmul din 1988 “A Night in the Life of Jimmy Reardon”. În anul dinaintea lansării acestui film, Perry a jucat în sitcom-ul ”Second Chances” (ulterior redenumit ”Boys Will Be Boys”), despre un bărbat care moare şi se întoarce pe pământ pentru a-I deveni mentor versiunii mai tinere a sa, jucată de Perry.

Serialul nu a reuşit să capteze audienţa, dar Perry a continuat să obţină roluri mai însemnate în proiecte de televiziune, între care “Growing Pains,” “Who’s The Boss” şi “Beverly Hills, 90210.”

Serialul Friends l-a făcut celebru

Distribuirea lui în rolul amabilului şi sarcasticului Chandler din sitcom-ul ”Friends”, în 1994, l-a făcut celebru.

Rolul neconvenţional i-a adus o nominalizare la premiile Primetime Emmy în 2002. El a primit alte patru nominalizări la prestigiosul premiu pentru televiziune, inclusiv pentru rolul Joe Quincy din “The West Wing”.

În “Friends,” Perry a jucat alături de Courteney Cox, Matt LeBlanc, David Schwimmer, Jennifer Aniston şi Lisa Kudrow , în comedia despre un grup unit de prieteni care trăiesc în New York. Grupul a cunoscut un nivel de celebritate rareori întâlnit.

În afara ecranului, actorii au devenit la fel de apropiaţi ca şi personajele din serial şi sunt celebri pentru că au negociat împreună pentru a deveni unii dintre cei mai bine plătiţi actori dintr-un serial de televiziune la acea vreme.

SPUNE-TI PAREREA