Vremea se anunță închisă astăzi, în județul Bistrița-Năsăud, dar va rămâne relativ caldă pentru această perioadă.

„Vor fi înnorări si ploi pe arii extinse care spre seară vor avea si caracter de aversă, astfel nu sunt excluse nici descărcările electrice. Cantitățile acumulate vor atinge 15-20 l/mp în regiunile sudice si sud-vestice dar vor putea depăṣi 45 – 50 l/mp in nordul si estul teritoriului. Suntem, astfel, in cod galben hidrologic până mâine.
Vântul se va intensifica începând din a doua parte a zilei, cu viteze de 45 – 55 km/h în zonele joase iar la munte va sufla tare cu rafale de peste 100 km/h în zonele înalte.

Maximele vor atinge, în aceste condiții, valori în general intre 14°C in zonele submontane si 17°C, la podiş iar minimele de mâine dimineață vor scădea până la valori cuprinse între 6°C in depresiuni şi 8°C in zonele joase.
La Bistrița, vremea va fi inchisă si aici, cu ploaie temporar moderată cantitativ. Spre seară ploile vor căpăta aspect de aversă si nu sunt excluse nici descărcările electrice. Vântul se va intensifica şi aici începând cu orele după-amiezei. Maxima zilei va atinge 17°C “, a transmis ISU BN.

 

SPUNE-TI PAREREA