Un bistrițean a fost amendat cu 900 de lei după ce a adresat mai multe injurii polițiștilor locali din municipiu. „JEGOȘI de polițiști locali“, „vechii bocteri de noapte“, „militieni dați prin rahat“ sunt doar câteva dintre expresiile care i-au adus acsetuia amenda. Totul a pornit de la un articol în presa locală despre o intervenție a polițiștilor în cazul vânzătorilor de flori. Aceștia au făcut verificări în urma conflicte iscate între vânzătorii care comercizalizează flori pentru Luminație.

Atenție ce mesaje postați pe rețelele de socializare
Conform Deciziei ICCJ nr. 4546/2014, rețelele de socializare sunt considerate “ spațiu public”
Ieri, pe pagina de socializare a unui ziar on-line a apărut un articol despre activitatea polițiștilor locali din cadrul compartimentului Control Comercial, cu titlul “ Polițiștii locali bagă spaima-n vânzătorii de flori “ . ( menționăm că verificările efectuate de colegii noștri sunt urmare a unui val de sesizări primite prin Dispeceratul Poliției Locale, duminică, când a fost necesara intervenția colegilor de la ordine publică pentru a aplana conflictele iscate între vânzătorii de flori.)
Acel articol a atras foarte multe comentarii care depășesc cu mult limita bunului simț.
Expresii de genul: JEGOȘI de polițiști locali, vechii ,,bocteri de noapte, ,,militieni dați prin rahat,,…pe vremea lui Ceaușescu..( îi aducem la cunostinta stimabilului ca Poliția Locală a fost înființată în anul 2006), etc.
Persoana a fost identificată și i-a fost întocmit proces verbal de constatare a contravenției pentru adresarea de expresii jignitoare, în baza legii 61/1991 art. 2 pct. 1, cu amenda în suma de 900 lei
Totodată transmitem următorul mesaj: Poliția Locală are toleranţă ZERO pentru
hărţuire si limbaj licențios, adresate atât colegilor noștri cât și altor persoane sau instituții“, a transmis Poliția Locală.

SPUNE-TI PAREREA