Un accident rutier a avut loc marți dimineața în localitatea Dipa din Bistrița-Năsăud. O mașină a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un cap de pod. În autoturism se aflau două femei, de 50 și 37 de ani, care au suferit răni grave în urma impactului. Una dintre ele a rămas încarcerată, fiind nevoie ca pompierii să taie plafonul mașinii pentru a o elibera. Femeia a fost extrasă în siguranță din autoturism și predată echipajului de teraie intensivă mobilă, dar suferise politraumatisme și o fractură deschisă la membrul superior drept.

Accidentul s-a produs din cauza unui șofer care conducea un ansamblu format din cap tractor și remorcă. Acesta a efectuat o depășire imprundentă, iar femeia aflată la volanul autoturismului a încercat să evite impactul și a ieșit de pe carosabil. După ce mașina a intrat într-un cap de pod, bărbatul a plecat mai departe ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Poliția l-a prins mai târziu, fiind cercetat acum pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

 

În urma investigațiilor și cercetărilor efectuate în cadrul dosarului penal întocmit, polițiștii Serviciului Rutier au stabilit faptul că șoferul unui ansamblu, format din cap tractor și remorcă, care se deplasa pe aceeași direcție cu autoturismul condus de femeia de 50 de ani, ar fi efectuat o manevră de depășire a acesteia fără a se asigura că poate face această manevră în condiții de siguranță.

Astfel, în timpul manevrei, ansamblul ar fi pătruns parțial pe banda de circulație, iar pentru a evita impactul cu acesta, femeia ar fi ieșit în afara părții carosabile, unde a intrat în coliziune cu un cap de pod.

Ulterior, bărbatul, în vârstă de 45 de ani, din Bistrița, a părăsit locul accidentului, fiind depistat de polițiști pe raza municipiului Bistrița. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Serviciului Rutier, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia“, a transmis IPJ BN.

SPUNE-TI PAREREA