18 studenți și masteranzi ai comunei Sânmihaiu de Câmpie au fost invitați la o întâlnire specială cu autorităţile locale, antreprenori din judeţ şi cadre universitare în cadrul unui schimb de experienţe, idei şi previziuni. Întâlnirea a avut loc la Primăria Sânmihaiu de Câmpie, la inițiativa primarului Ioan Mate. La eveniment au fost prezenți Lectorul univ. dr. Dorin Dobra de la Facultatea de Studii Europene UBB, dar și Camelia Tabără, vicepreședinte al Consiliului Județean.

14 studenți din comuna Sânmihaiu de Câmpie învață la UBB, din care doi au bursă de merit

Pentru noi educaţia este o prioritate pentru că ştim că cea mai importantă resursă este cea umană. De altfel, şi la Zilele comunei, de Ziua Grâului, noi am oferit distincţii – diplomă şi un premiu financiar consistent – pentru cei 18 studenţi din Sânmihaiu de Câmpie. La această acţiune, am invitat oameni de afaceri care au reuşit în domeniul construcţiilor civile, construcţiilor de infrastructură rutieră, energie verde, tocmai pentru a exista un schimb de informaţii, de idei, poveşti de viaţă. De asemenea, va fi alături de noi lect. univ. dr. Dorin Dobra, directorul Şcolii Gimnaziale Sânmihaiu de Câmpie, prof. Ana Moldovan, şi colectivul de cadre didactice de la şcoala noastră”, a spus primarul Ioan Mate.

În multe din comunități rurale, primarii joacă un rol vital în luarea deciziilor care afectează calitatea vieții locuitorilor. Întâlnirea studenților cu primarul este un mod eficient de a asigura un dialog deschis și transparent între liderii comunității și viitoarea generație. Astfel de întâlniri aduc împreună viziunea tinerilor și experiența liderului comunității într-un efort de a face locuitorilor rurale un loc mai bun.

SPUNE-TI PAREREA