Câteva sute de bistrițeni s-au strâns duminică seara în fața Spitalului Județean de Urgență Bistrița pentru a se ruga împreună pentru Daniel Borgovan, un antrenor de box care a ajuns la spital în stare critică, după un incident care a avut loc în condiții suspecte.

La eveniment a fost prezent părintele Nicolae Feier care a rostit o rugăciune, după care familia lui Daniel Borgovan a făcut mai multe declarații pentru presă. Mama și frații său sunt devastați de durere și nu înțeleg ce s-a întâmplat.

Oamenii bănuiesc o încercare de mușamalizare 

Oamenii care s-au adunat în ața spitalului au aprins lumânări și s-au rugat, dar, în același timp, au venit cu pancarte și afișe prin care au cerut DREPTATE pentru tânărul aflat pe patul de spital. Familia, prietenii și cunoscuții săi sunt furioși de felul în care a fost anchetat cazul și cred că se încearcă o mușamalizare.

Reamintim că Daniel Borgovan, un tânăr din Rodna cunoscut ca sportiv și antrenor de box, a ajuns în stare critică la spital, sâmbătă seara, după un conflict care a pornit de la o ceartă cu iubita sa. Inițial, autoritățile au anunțat că bărbatul ar fi căzut pe scări, de la înălțime.

După mediaizarea în presă, cazul a stârnit mai multe comentarii în mediul online, iar, ulterior, a reieșit că incidentul este mai mult decât o căzătură pe scări. Totul a pornit de la o ceartă în cuplu și lucrurile au degenerat în momentul în care au intervenit și alte persoane. Conform unor surse neoficiale, Daniel s-a fi certat cu iubita lui cu care are un copil de doar câteva luni. Ea ar fi apelat la o prietenă care ar fi chemat mai mulți bărbați „în sprijin“. De aici a izbucnit o bătaie care s-a terminat tragic, dar nimeni nu știe, la ora actuală, ce s-a întâmplat cu adevărat. Cel care ar putea să facă lumină în acest caz, adică tocmai victima, este încă în comă.

Din informațiile preliminare furnizate de către poliție, reiese că un conflict spontan s-a iscat pe fondul consumului de alcool, dar, conform unor surse din cadrul UPU, se pare că victima nu consumase băuturi alcoolice, acest lucru fiind consemnat în fișa sa, la internare.

Poliția se apără și spune că face tot ce poate 

În timpul întrunirii de la spital, IPJ BN a transmis o nouă informare prin care a precizat că se face tot ce este necesar pentru a se afla adevărul.

În urma evenimentului sesizat la data de 20 octombrie a.c., Compartimentul Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

La primirea sesizării prin SNUAU 112, polițiștii Biroului de Ordine Publică s-au deplasat la locul evenimentului, unde au luat măsuri de identificare a persoanelor prezente. La locul evenimentului a fost ulterior direcționată grupă operativă din cadrul Poliției municipiului Bistrița în vederea demarării cu celeritate a cercetării locului faptei.

Polițiștii au dispus de îndată audierea tuturor persoanelor implicate în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a petrecut evenimentul.

Cu privire la cele constatate până în acest moment operativ, polițiștii au deschis un dosar penal cu privire la infracțiunea de violență în familie și cu privire la infracțiunea de lovire sau alte violențe, cercetările fiind efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.

În cadrul dosarului penal polițiștii au dispus efectuarea de constatări medico-legale de către Serviciul de Medicină Legală Bistrița-Năsăud și ridicarea de documente medicale.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bistrița în cadrul dosarului penal, fiind demarate toate activitățile necesare stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului cât și a participației penale.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud asigură opinia publică cu privire la faptul că sunt angrenate toate resursele necesare în vederea aflării adevărului și tragerii la răspundere penală a persoanelor care s-ar face vinovate de comiterea unei infracțiuni“, a trasmis IPJ BN, duminică seara.

SPUNE-TI PAREREA