Într-un demers de promovare a zonelor turistice din România, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului face o serie de postări prin care aduce în atenție diverse zone ale țării și potențailul lor turistic. În acest weekend a venit rândul județului Bistrița-Năsăud, unde turiștii sunt invitați să descopere Parcul Național Munții Rodnei, Parcul Naţional al Munţilor Călimani, Ruinele Cetății Ciceului, Ruinele cetății Rodnei, Ruinele castrului roman Orheiu Bistriței, Turnul Dogarilor, Bistrița, Lacul Zagra, Zagra, Lacul Colibița:

În acest weekend vă invităm să vizitați Bistrița-Năsăud, județ înființat prin reorganizarea teritorială din anul 1968. Dacă sunteți pasionați de drumeții atunci Bistrița-Năsăud este locul perfect pentru voi.
Acest județ din Transilvania este al nouălea de pe traseul turistic Via Transilvanica și poate fi destinația perfectă din România pentru a experimenta turismul recreativ.
Aici puteți să descoperiți:
Parcul Naţional al Munţilor Rodnei,
Parcul Naţional al Munţilor Călimani, cu roci, minerale şi structuri geologice deosebite, faună şi floră montană cu specii foarte rare şi endemite,
Parcul Dendrologic Arcalia, situat în comuna Şieu-Măgheruş, în care pot fi întâlnite specii rare de arbori şi arbuşti.
Tot în Bistrița-Năsăud pot fi vizitate și Grădinile Istorice din Beclean, Dobric, Silvaşu de Câmpie, formaţiunile carstice de la peşterile Tăuşoare-Zalion şi din Valea Cobăşelului.
Fie că doriți să mergeți în vacanță sau vreți să plecați undeva în weekend, vă invităm să vizitați Bistrița-Năsăud și să descoperiți:
Ruinele Cetății Ciceului
Ruinele cetății Rodnei
Ruinle castrului roman Orheiu Bistriței
Turnul Dogarilor, Bistrița
Lacul Zagra, Zagra
Lacul Colibița

În anul 1816 se năștea în orașul Bistrița poetul și revoluționarul Andrei Mureșanu, cel care a scris Deșteaptă-te, române! imnul de stat al României.
Vă invităm să vizitați casa memorială Andrei Mureșanu în Bistrița.
Un alt muzeu ce poate fi văzut este casa memorială a prozatorului și dramaturgului român, Liviu Rebreanu. Romanele sale cele mai cunoscute fiind Ion, Răscoala și Pădurea Spânzuraților.
O altă personalitate ce aparține patrimoniului cultural național care a copilărit în Hordou, sat de reședință al comunei cu același nume din județul Bistrița-Năsăud, este George Coşbuc. Casa natală a poetului a fost transformată în muzeu și este apreciată ca fiind una dintre cele mai vechi clădiri din spaţiul Tării Năsăudului.
Voi ce vreți să vizitați în #Bistrița-Năsăud?

SPUNE-TI PAREREA