Comunitatea din Bistrița este șocată și, în același timp, intrigată de un incident grav petrecut într-un apartament din oraș. Daniel Borgovan, un tânăr din Rodna cunoscut ca sportiv și antrenor de box, a ajuns în stare critică la spital, sâmbătă seara, după un conflict care a pornit de la o ceartă cu iubita sa.

Inițial, autoritățile au anunțat că bărbatul ar fi căzut pe scări, de la înălțime.

După mediatziarea în presă, cazul a stârnit mai multe comentarii în mediul online, iar, ulterior, a reieșit că incidentul este mai multe decât o căzătură pe scări. Totul a pornit de la o ceartă în cuplu și lucrurile au degenerat în momentul în care au intervenit și alte persoane. Conform unor surse neoficiale, Daniel s-a fi certat cu iubita lui cu care are un copil de doar câteva luni. Ea ar fi apelat la o prietenă care ar fi chemat mai mulți bărbați „în sprijin“. De aici a izbucnit o bătaie care s-a terminat tragic, dar nimeni nu știe, la ora actuală, ce s-a întâmplat cu adevărat. Cel care ar putea să facă lumină în acest caz, adică tocmai victima, este încă în comă.

Din informațiile preliminare furnizate de către poliție, reiese că un conflict spontan s-a iscat pe fondul consumului de alcool, dar, conform unor surse din cadrul UPU, se pare că victima nu consumase băuturi alcoolice.

Mai multe imagini tranmise la secțiunea comentarii arată locul conflictului plin de sânge, iar martorii spun că nu s-a securizat perimetrul și niciun vecin nu a fost interogat.

„Echipajul care s-a prezentat la apel 112. Sa ne spuna ce raport au întocmit. Ce declaratii s-au luat. Am fost acolo la 7:30 dimineata. Niciun vecin interogat. Au avut ceva suspecți i-au lăsat liberi ca au declarat aia ca Dani era beat si agresiv. La ora 00:00 analizele au iesit curate. Pe ce baza s-au făcut declaratiile ca era beat? Dacă el era inconstient? Ca a declarat zâna ? De ce superiorii lor nu au fost înștiințați de gravitatea incidentului? Cica mai multe nu au putut afla…. Doamne fereste ca nu au constiinta si pot dormii linistiți“, a spus un comentaror.

Conform unei informări a Inspectoratului Judeețan de Poliție Bistrița-Năsăud, cearta dintre el și iubita lui ar fi izbucnit pe fondul consumului de alcool. Alte surse, susțin, însă, că el nu consuma alcool și că, de fapt, era nemulțumit că iubita lui întârziase în oraș, în timp ce el se afla acasă cu copilul. De asemenea, poliția informează că bătaia a avut loc între el și un alt bărbat, de 33 de ani, în timp ce alții susțin că au fost mai mulți bărbați care l-au bătut și l-au îmbrâncit pe scări. La această oră, o anchetă este în derulare pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a petrecut incidentul.

De asemenea, acesta a prezentat o filmare în care se vede cum materialele folosite echipajul de prim ajutor sunt încă pe coridorul clădirii în care a avut loc tragedia, sugerând că oamenii legii nu au depus toate eforturile pentru a aduna toate probele care ar fi utile în stabilirea circumstanțelor în care a avut loc conflictul.

La 7 dimineata astea inca erau pe coridor. Nu s-a securizat niciun perimetru, s-a stabilit scandal domestic fondat pe alcool. Cu cativa litrii de sange pierdut și multiple fracturi, 4-5 persoane implicate. Dar nimic grav încât sa avem persoane reținute. Ce simplu“, a mai precizat același comentator.

Cert este că, la această oră, tot mai mulți prieteni și cunoscuți ai antrenorului sunt nemulțumiți și vor să se facă dreptate în jurul acestui caz. În jur de 700 de persoane și-au anunat prezența la o întâlnire care va avea loc la ora 18.00, la Spitalul Clinic de Urgență Bistrița-Năsăud.

Mâine, 22 Octombrie la ora 18:00 ne vom întâlni în fața spitalului județean ca formă de suport moral pentru Dani și familia lui.
Vă rog să aduceți cu voi o lumânare- simbol al luminii, care ne dă speranță și ne vindecă –
O vom aprinde în același timp și ne vom ruga o clipă pentru prietenul nostru, Dani Borgovan.
Este singura modalitate prin care putem să-i arătăm acum că îi suntem aproape“, se arată în mesajul transmis de organizatori.

 

 

SPUNE-TI PAREREA