În 2023, găsirea laptopului perfect devine o provocare pentru mulți dintre noi. Suntem bombardați cu o varietate de oferte și ne aflăm în impas cu privire la alegerea corectă. Cu toate acestea, odată ce ne stabilim scopul de utilizare și bugetul disponibil, putem tăia rapid cam 90% din lista laptopurilor disponibile. Astăzi, chiar și un laptop ieftin vă poate surprinde plăcut cu calitatea construcției și performanța generală. Noi de la https://misterfix.ro/blog/  am facut analiza la citeva opțiuni de laptopuri care pot fi procurate cu până la 5.000 RON în 2023.

 • Apple MacBook Air 13 

Unul dintre noile produse senzaționale ale anului 2020 poate fi numit Apple MacBook Air, care este unul dintre cele mai subțiri și mai ușoare modele ale popularului brand american. Datorită utilizării unui cip Apple M1 cu 8 nuclee super-puternic, laptopul surprinde prin „inteligența” care o posedă. Toate operațiunile au fost accelerate cât mai mult posibil datorită sistemului Neural Engine cu 16 nuclee.

Absența unui ventilator în design garantează o funcționare absolut silențioasă. Un alt avantaj important – capacitatea de a folosi laptopul fără reîncărcare timp de 18 ore. Dimensiunea ecranului este de 13,3 inch, cu detalii incredibile ale imaginii și viteza necesară de transmisie a culorilor. Prețul este de 4.800 RON.


 • Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6

Modelul prezentat este în special cererea consumatorilor care preferă să folosească un laptop pentru jocuri. În aparență, acesta este un laptop de gaming tipic cu un sistem de răcire eficient. Printre motivele pentru a alege acest laptop este de remarcat:

 • Procesor puternic Intel Core i5 de generația a opta.
 • Cantitatea de RAM este de 8 GB, dar este posibilă creșterea cifrelor până la 20 GB.
 • Placa video nu este suficient de puternică (NVIDIA GeForce GTX 1050Ti), dar oferă o reproducere a imaginii de înaltă calitate pe ecran.

Prețul unui asemenea laptop este de 4.600 RON.

 • Acer Nitro 5 AN515-57

Aproape toate laptopurile Acer ocupă poziții de frunte în lista celor mai calitative dispozitive. Modelul prezentat nu face excepție de la regulă. Când vă întrebați ce laptop să cumpărați în 2023 pentru jocuri, este necesar să rețineți toate caracteristicile distinctive ale acestui model:

 • Procesor puternic Intel Core i5 asociat cu placa grafică NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti, evaluată pentru 4 GB.
 • 512 GB de disc SSD de mare viteză 
 • Sistem de racire incorporat cu doua ventilatoare si 4 orificii pentru circulatia aerului.
 • Dimensiunea ecranului 15,6 inch cu matrice IPS.
 • Având în vedere că jucătorii petrec câteva ore jucând jocuri, producătorul a decis să protejeze ochii utilizatorilor datorită tehnologiei Bluelight Shield.

 Costul unui asemenea laptop este de 3.500 RON.

SPUNE-TI PAREREA