Nominalizările Secțiunii Restaurare din cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură
a cuprins si proiectul Restaurarea Bisericii Evanghelice C.A. Bistrița în vederea introducerii sale in circuitul turistic internațional.
„Monument istoric care se înalță cu mult peste coamele acoperișurilor marchează centrul orașului. Proiectul a fost reluat de mai multe ori, în funcție de posibilitățile financiare ale Beneficiarului“, este comentariul de pe pagina Bienalei.

Premii la secțiunea Restaurare au primit Baia Turcească (Iași), Reabilitarea și introducerea în circuitul turistic al Bisericii Reformate Dej, Casa Hintz (Cluj-Napoca)- Restructurare, restaurare și refuncționalizare. Amplasamentul este situat pe latura nordică a Pieței Unirii se află în proprietate privată în urma retrocedărilor urmașilor familei Hintz. În urma eforturilor depuse pe parcursul mai multor ani, ansamblul aparține astăzi unui singur urmaș, având valențe în păstrarea elementelor de tradiție în cadrul proiectului.

Alte nominalizări la Secțiunea Restaurare:

– Restaurare Cinematograful ,,Flacăra”- arh. Șerban Antoniu, arh. Adela Antoniu, arh. Maria Cristea, arh. Alina Boșneag care a obtinut si Premiul Asociației Culturale „Patrimoniu pentru viitor” – în orașul Turnu Măgurele, Clădirea construită în perioada interbelică (1930), domină grădina centrală, aflata la granița dintre curentul neoromânesc și cel modernist, încearcă să concilieze ideile și programul estetic al Mișcării Moderne cu elementele de factură tradițională.
– Casa Dianu – Muzeu al Cărții și Exilului Românesc Craiova –
arh. Mihai Radu Trif, arh. Iulian Cămui, arh. Vlad Mihai Ghiță, arh. Bogdan Ruxanda, c. arh. Ilona Nica a primit Premiul Special al Juriului – Reședința Dianu a fost conceput cu elemente care aparțin, în special, stilului neobaroc. Ca majoritatea clădirilor realizate la inceputul secolului al XX-lea, elementele decorative au influențe variate, dar cele mai multe aparțin stilului neobaroc.

SPUNE-TI PAREREA