Vremea intră într-un proces de încălzire și, în loc să simțim apropierea iernii, vom avea parte de câteva zile cu temperaturi apropiate de valorile estivale.

Începând de mâine, vremea intră într-un proces de încălzire, o încălzire accentuată, cu valori de t° care vor ajunge la anomalii pozitive care vor înregistra şi peste 15 unități!
Dacă mâine ne bâzâie niste ploi, mai ales în prima parte a zilei, sâmbătă vremea va deveni în general frumoasă, cu nori trecători iar pe fondul unui transport sudic important, de aer cald tropical, maximele termice vor atinge valori estivale, cu ( posibil ) peste 25°C în zonele joase de relief. Minimele termice vor avea si ele valori mari, acestea fiind in jur de 8-10°C în depresiuni ṣi 15 – 17°C în zonele deluroase. Să nu uităm, zilele acestea am avut şi -5°C în zonele depresionare.
Duminică, pe acelaşi transport, apar şi aversele, care vor fi insoțite de descărcări electrice.
În tot intervalul de prognoză vântul se va intensifica din sector sudic, cu viteze de 45 – 55 km/h în zonele joase si cu viteze de peste 70 km/h la munte.
De menționat că odată cu transportul cald sudic, va fi adusă şi o cantitate importantā de nisip saharian, concentrația din atmosferă crescând exponențial“, a transmis MeteoBN.

SPUNE-TI PAREREA