Un copil de doar trei săptămâni a fost preluat de la o familie din Bistrița, fiind crescut în condiții greu de imaginat. Acesta era ținut în frig și mizerie, într-un apartament fără utilități.
Copilașul a fost preluat în cadrul unei acțiuni comune a Direcției de Asistență Socială Bistrița, Poliției Locale și
Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud

„Ieri reprezentanți ai celor trei instituții au luat parte la o acțiune comună: preluarea în regim de urgență a unui sugar de 3 săptămâni de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru care s-a instituit măsura de protecție specială: plasamentul la un asistent maternal profesionist.
Familia bebelușului este cunoscută că practică, constant, apelarea la milă publică, astfel că a intrat în vizorul și monitorizarea colegilor de la Poliția Locală și Direcția de Asistență Socială încă de când mama era însărcinată. Au fost efectuate vizite la domiciliul acesteia constatându-se că, condițiile de locuit sunt improprii pentru un sugar.
Familia locuiește în Viișoara, într-un bloc de locuințe sociale, iar pentru apartamentul pe care-l au în folosință sunt scutiți de plata chiriei. Locuința se află în stare avansată de degradare, fără racord la utilități, acestea fiind sistate pentru neplată fapt ce reprezenta un pericol pentru nou-născut.
Mama a fost consiliată și informată încă din timpul sarcinii cu privire necesitatea igienizării locuinței și asumarea rolului parental, racordarea la utilități pentru asigurarea celor necesare nou-născutului.
Datorită faptului ca nu au existat schimbări semnificative în comportamentul părinților și luând în considerare principiul interesului superior al copilului ce prevalează în toate demersurile şi deciziile care privesc copiii, întreprinse de autorităţile publice, s-a decis că sugarul se află într-o situație de risc și se impune în regim de urgență plasamentul la un asistent maternal profesionist.
Poliția Locală a municipiului Bistrița a însoțit inspectorii celor două instituții în scopul asigurării măsurilor de protecție a acestora“, a transmis Poliția Locală Bistrița.

SPUNE-TI PAREREA