Toni Bîrta, profesor de franceză-română în comuna Maieru din Bistrița-Năsăud, a trecut la cele veșnice la doar 35 de ani.

De astăzi, noi, profesorii de română, am rămas mai săraci, deoarece colegul nostru, Toni Bîrta după o luptă crâncenă cu boala, a plecat să predea printre îngeri. Ne vom aminti mereu de tine, om frumos! Bunul Dumnezeu să te odihnească în pace, Toni“, a transmis inspectorul Feldrihan Claudia.
Născut în iunie 1988, de loc din Anieş, Toni Bîrta a fost profesor franceza-romana la Liceul din Maieru. Fratele său, Aurel Bîrta, slujește ca preot la Valea Mare.

Întreaga lume mărturisește că ai fost un profesor bun, dar eu pot să mărturisesc că ai fost și un frate extraordinar. Nu cred că pot sa îmi iau rămas bun de la tine Toni dragă, pentru că și de acum înainte vei fii tot fratele meu și Dumnezeu ne va ține aproape!
Îți mulțumesc ca m-ai iubit atât pe mine, cât și întreaga noastră familie mai mult decât pe tine și asta ne-ai demonstrat până în ultima clipa a vieții tale. Te iubim și vei rămâne pentru totdeauna cel mai bun frate!
Dumnezeu să te învrednicescă de darurile sale, iar suferința din viața aceasta să îți fie spre mântuire! Te iubesc , frate bun!“, a scris Aurel Bîrta pe pagina sa de facebook.

„Drum lin, domnule profesor!
«Căci moarte nu există/ Și ce numești tu moarte/ E-o viață altfel scrisă/ În sfânta firii carte» (Mihai Eminescu)
De astăzi, colegul nostru, Toni Bîrta, a plecat, mult prea devreme, să predea îngerilor, operele literaturii române și franceze, pe care până acum le-a transmis sutelor de elevi din școala lui Liviu Rebreanu, cu jovialitatea, conștiinciozitatea și energia lui.
În aceste clipe de adâncă tristețe, privim cu neputință la pierderea unui coleg mult iubit și apreciat, care și-a împărtășit dragostea față de copii și de limba română cu entuziasm nemăsurat.
Cu regret, ne despărțim de un coleg și un prieten drag, dar amintirea lui va rămâne mereu vie în inimile noastre.
Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei!
Rămas bun, domnule profesor!“, este mesajul transmis pe pagina Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Maieru .

SPUNE-TI PAREREA