Cei mai importanți 4 jucători economici de pe piața locală din județ sunt Terasteel SA, Teraplast SA, Iproeb SA și Influent SRL.

Clasamentul este alcătuit pe baza informațiilor identificate pe site-ul topfirme.ro

  1. Terasteel SA

Este o societate cu sediul Sieu-Magherus, Calea Teraplast nr. 1A, jud. Bistrița Năsăud, societatea care a înregistrat un profit total de 37,6 milioane lei (8,5 milioane euro), având o cifră de afaceri 381 milioane lei (86,6 milioane euro).

Este cea mai profitabilă companiei din județ. Este pe piață de mai bine de 25 de ani și activează pe piața materialelor de construcții comerciale, rezidențiale și agricole.

  1. Teraplast SA

Este o companie din același grup și care a înregistrat în anul 2022 un profit total de 36 milioane lei (8,2 milioane euro), realizând o cifra de afaceri totală de 588, 1 milioane lei (133,7 milioane euro), fiind companie din județ cu cea mai mare cifră de afaceri.

Societatea Teraplast SA are un număr total de 483 de angajați, ocupând poziția 4 în topul companiilor cu cei mai mulți angajați din Bistrița-Năsăud. Firma cu cei mai mulți angajați fiind Raal SA.

In portofoliul de produse pe care le comercializează această firmă se regăsesc sistem pentru instalații din PVC, PE și PP, ferestre uși, ambalaje etc.

  1. Iproeb SA

Societatea comercială pe acțiuni, cu sediul pe str. Drumul Cetății nr. 19, Bistrița, jud. Bistrița Năsăud, care a înregistrat în 2022 un profit total de 21,5 milioane lei (4,9 milioane euro), având o cifră totală de afaceri de 181,1 milioane lei (41,2 milioane euro).

Iproeb Sa are un număr total de 257 de angajați. O întreprindere înființată înainte de 89, care a jucat un rol important în cadrul industriei electrotehnice românești. În prezent compania produce și comercializează conductoare din aluminiu, oțel – aluminiu și oțel zincat, cabluri de tracțiune; cabluri si conductoare din cupru respectiv aluminiu izolate în PVC, cauciuc și polietilenă etc.

  1. Influent SRL

Firma cu sediul pe str. Zavoi nr. 1, Năsăud, jud. Bistrița Năsăud. A  înregistrat în anul precedent un profit total de 15,2 milioane lei (3,5 milioane euro) și o cifră de afaceri de 143,9 milioane lei (32,7 milioane euro).

Compania activează piața materialelor de construcții.

Se poate observa în zona o profitabilitate mare a companiilor care activează în sectorul construcțiilor. Astfel, tineri antreprenori interesați să deschidă o companie în județ se pot gândi la aceste domenii de activitate sau la activități conexe lor.

SPUNE-TI PAREREA