Vremea ne-a pregătit surprize la acest final de săptămână. După o sâmbătă cu temperaturi de primăvară ne așteaptă o duminică mohorâtă, ploaie și apoi ninsori în zonele de munte.

„Detaliind, dinamica configurației sinoptice la nivel european va imprima un caracter schimbător al condițiilor meteorologice de la noi. Astfel, de la uscat şi temperaturi ridicate, trecem la frig, vânt..umed.

SÂMBĂTĂ, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul senin va urca temperaturile la valori de peste 20°C, peste tot, cu maxime posibile de 25/26°C in zonele vestice joase.

DUMINICĀ, însă, pe fondul avansului unei vaste arii de presiune ridicată spre Arhipelagul Britanic, în cuplaj cu un nucleu ciclonic care se incadrează pe o traiectorie estică în nordul continentului, o masă de aer rece va fi transportată spre teritoriul ţării noastre. Frontul rece aferent va genera o nebulozitate în creştere iar începând din orele după-amiezei ploile se vor extinde si vor cuprinde, treptat, tot județul. Cantitățile acumulate vor depăşi, local, în zonele de deal şi de munte, 20 l/mp. Tot la munte, începând din orele serii, la altitudini în general de peste 1500 m. alt. vor predomina ninsorile. Odată cu avansul rece, vântul se va intensifica din sector nord-vestic.

Până la sosirea frontului, t° vor urca duminică, încă la valori ridicate, spre 20°C. Apoi, răcirea va fi tranşantă, luni maximele urmând a fi cuprinse între doar 7/8°C, în zonele submontane şi nu mai mult de 14°C în zonele joase de relief“, a prognozat Meteo.BN.

 

SPUNE-TI PAREREA