O adolescentă de 14 ani, gravidă în șase luni, a intrat în atenția autorităților din Bistrița după ce a fost găsită de mai multe ori la cerșit pe străzile din Bistrița.
Copila a fost monitorizată, mai mult timp, de Poliția Locală în colaborare cu Direcția de Asistență Socială Bistrița.
Ea nu mai ține legătura cu mama ei, fiind stabilită în locuința concubinului.
Dar viața ei aici nu pare să fie prea bună, având în vedere vârsta, dar și condiția ei.

„Adolescentă de 14 ani, însărcinată în 6 luni, tatăl copilului fiind tot un minor cu vârsta de 17 ani, este abuzată în mod constant de familia acestuia ( unde ea locuiește) și trimisă la cerșit, fără sa se țină cont de situația ei medicală .
Minora a rupt legătura cu mama ei și s-a mutat în locuința mamei concubinului. Singura preocupare a abuzatorului ( mama băiatului ), este sa tragă foloase materiale de pe urma fetei.
S-au purtat discuții cu minora pentru evaluarea situației sociale, îndrumare, suport și consiliere spre servicii specializate. A fost informată de către inspectorii Direcției de Asistență Socială cu privire la posibilitatea instituirii unor măsuri de protecție pentru ea și copilul încă nenăscut însă aceasta a refuzat menționând că dorește să rămână în familia concubinului.
Poliția Locală în colaborare cu inspectorii de la Direcția de Asistență Socială Bistrița au desfășurat toate acțiunile lor luând în considerare că interesul copilului și al familiei primează.
Dar când situația o impune, în interesul copiilor, autoritățile pot institui măsuri extreme.
Astăzi s-au luat primele măsuri!
Copila fost identificată din nou cerșind, trimisă de mama concubinului. Aceasta a fost preluată de colegii noștri și inspectorii din cadrul Direcției de Asistență Socială . Au fost aplicate procedurile legale și s-au instituit măsurile de protecție a minorei și a copilului nenăscut.
A fost solicitată prezența mamei la sediul nostru. Ulterior identificării și finalizării procedurilor, în baza unei delegații speciale, minora, însoțită de un echipaj mixt format din 2 polițiști locali și un inspector din cadrul Direcției de Asistență Socială, a fost transportată la Centrul de primire în regim de urgență pentru copilul exploatat, neglijat și abuzat al DGASPC BN de la Năsăud“, a transmis Poliția Locală Bistrița.

A fost sesizat și IPJ BN în scopul cercetării concubinului și mamei acestuia, fapta fiind în formă continuată și având în vedere că, conform prevederilor Noului Cod Penal, Art. 214.

„(1) Fapta persoanei care determină un minor sau o persoană cu dizabilități fizice ori psihice să apeleze în mod repetat la mila publicului pentru a cere ajutor material sau beneficiază de foloase patrimoniale de pe urma acestei activități se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. “

SPUNE-TI PAREREA