Foto cu caracter ilustrativ

Mai mulți agenți ecconomici au fost controlați în data de 6 octombrie în cadrul unei acțiuni care a avut ca obiectiv protejarea fondului forestier și prevenirea braconajului piscicol, pe Valea Bârgăului.

La data de 6 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, ocoalelor silvice de regim și A.N.P.A. (Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură) regiunea Transilvania au acționat pe raza județului Bistrița-Năsăud pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol și activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Controalele au fost efectuate pe valea Bârgăului, unde au fost verificate o amenajare piscicolă și un magazin de comercializare a peștelui, nefiind constatate nereguli.

Totodată, pe linie silvică, au mai fost efectuate verificări cu privire la 3 agenți economici, o exploatare forestieră și 6 transporturi de material lemnos. De asemenea, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, 10 autovehicule și au legitimat 10 persoane.

Pentru neregulile constatate la agenții economici verificați, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în cuantum de 17.000 lei. Suplimentar, a fost dispusă confiscarea cantității de 94,97 metri cubi de material lemnos în valoare de 14.640 de lei“, se arată într-un comunicat de presă al poliției.