Sursa foto: Facebook Gavrilă Albert

Primele ninsori din această toamnă sunte așteptate luni după-amiază la altitudini de peste 800 – 1200 m. Conform unei informări meteo, luni, 9 octombrie, în intervalul 16.00-22.00, sunt așteptate precipitații mixte și ninsori.

„Luni după-masă, pe fondul unui nucleu de presiune scăzută format în Marea Nordului, aflat în tranzit spre SE, pe extremitatea nord-estică a unei vaste arii de presiune ridicată centrată în vestul continentului, vremea va deveni, din nou ( după o noapte senină ), închisă şi umedă.
Având în vedere existența unor strate de aer rece, de origine polară, aduse încă din această searā de cuplajul dintre aria de presiune scăzută amintită şi un nucleu viguros care se îndepărtează spre est în nordul Rusiei europene, precipitațiile vor avea şi caracter hibernal. 
Astfel, în zonele joase va ploua dar la altitudini de peste 1400 m. alt. vor predomina ninsorile, urmând ca la altitudini mai mari să se depună un strat firav de zăpadă, efemer în contextul încălzirii ulterioare a vremii, aşteptată de miercuri. 🌨🌨
Mai jos, la altitudini cuprinse între 7-800 m. alt., şi limita amintită, spre seară, precipitațiile vor fi mixte, temporar sub formă de ninsoare. Se prefigurează primii fulgi de nea în zonele înalte locuite permanent, din văile Ilvei / Someşului / Sălauței , un punct de interes important fiind Pasul Tihuța, unde, din estimările modelelor de acum, va ninge!“, a transmis MeteoBN.