Situația în traficul din Bistrița a devenit tot mai tensionată, în ultima perioadă, după amenajarea pistelor de biciclete și reorganizarea infrastructurii rutiere pe unele străzi. Pe de o parte șoferii sunt nemulțumimiți de insuficiența locurilor de parcare și preferă comoditatea, pe de altă parte, bicicliștii și pietonii nu vor ca mașinile să staționeze pe pistle de biciclete sau pe trotuar.

„Aceste mașini se identifică ca biciclete“, a scris ironic un tânăr din Bistrița care a suprins mai multe fotografii cu mașini staționând pe pistele de biciclete.

Poliția locală a soluționat, doar săptămâna aceasta, 35 de sesizări le cetățenilor referitoare la opriri sau staționări neregulamentare, concluzionând că bistrițenii s-au săturat.

Bistrițenii reacționează!
Doar în această săptămână, colegii cu atribuții pe linie de siguranța circulației au soluționat 35 de sesizări ale cetățenilor referitoare la opriri sau staționări neregulamentare.
De la staționări pe locurile de taxi, pistele de biciclete, în alveolele stațiilor de autobuz sau pe trotuare, toate au fost sesizate de bistrițeni, atât prin apelarea dispeceratului poliției locale sau prin transmiterea de fotografii folosind numărul de Whatsapp.
Din Împăratul Traian pe bulevardul Republicii, strada Grănicerilor, General Grigore Bălan, Avram Iancu…colegii noștri au fost prezenți peste tot.
S-au deplasat la fiecare sesizare, pe care au soluționat-o.
Au fost întocmite în total 58 de procese verbale de constatare a contravenției cu amenzi în sumă totală de 13.452 lei.
Să nu uităm!
!trotuarele sunt pentru pietoni
!pistele de biciclete sunt pentru bicicliști
!carosabilul este pentru autoturisme“, a transmis Poliția Locală.

1 COMENTARIU

  1. Numai pe calicii, care in viata lor nu au fost in stare sa-si cumpere o masina, numai pe aia-i deranjeaza acest lucru si nu vad prostia si tampenia creata cu ” teoria pistelor pentru biciclete si ale liniilor verzi pentru autobuze „… care au fost luate din drumul public si din locurile de parcare pentru masini. Unde vreti stimabililor sa parcheze oamenii, pe blocuri , sau pe hotar… la intrarile din municipiu ?
    S-au trezit niste ” minti minunate ” … care pompeaza bani din aceasta M(are)UE…cu aceste piste … pe unde vezi circuland doar din cand in cand… cate un biciclist , este o adevarata teroare si bataie de joc la adresa cetatenilor care sunt posesori de autovehicule , iar pe ” pistele liniei verzi ” de autobuze, nu pricepem, de ce nu ar putea circula si celelalte autoturisme… cu obligatia ca linia sa fie prioritara pentru aceste autobuze !?

SPUNE-TI PAREREA