Septembrie și începutul lui octombrie ne-au răsfățat cu zile frumoase, însorite și blânde, dar vremea începe să dea semne de „răceală “.

Toamna frumoasă continuă încă două zile, apoi îşi arată colții, ne anunță Meteo.BN.

„Astfel, dacă vineri şi sâmbătă condițiile atmosferice rămân similare cu cele din ultimele zile, duminică se schimbă situația.

Poziționarea centrilor barici la nivel european va încuraja, începând de duminică avansul unui front rece, care va aduce atât apariția precipitațiilor cât şi o răcire consistentă a vremii. Va ploua, în general slab, iar la munte, duminică seara, treptat ploile se vor transforma în lapovițe şi ninsori, la altitudini în general de peste 1500 m. alt. Vine, astfel, prima nea în munți, trecătoare însă.

Că tot aminteam de prima zăpadă sus, vine şi prima brumă jos, odată cu avansul rece dinspre nord. În aceste condiții, luni dimineață temperaturile vor plonja sub sau spre 0 peste tot, cu valori spre -3°C în depresiuni. Se va forma brumă pe arii extinse şi local, îngheț la sol. În cele două zile în analiză, vântul se va intensifica cu viteze de 40-50 km/h, în zonele joase și cu peste 70 km/h la munte.
Luni, precipitațiile se restrâng dar vremea va deveni rece cu maxime cuprinse în general între 8 şi 14°C.

Nu e de lungă durată episodul rece, de marți t° o iau în sus din nou, vremea devenind, la sfârşitul săptămânii viitoare, din nou, deosebit de caldă“, a transmis Meteo.BN.

SPUNE-TI PAREREA