Un grav accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp la iesirea din municipiul Bistrița, după Stația Sărata, unde o mașină a fost spulberată de tren.

În urma impactului, o femeie a fost grav rănită, suferind mai multe traumatisme. Ea a fost extrasă din mașină de către ceilalți participanți la trafic, lucru nerecomandat de către echipajele de prim ajutor.

„În cazul traumatismelor provocate în urma accidentelor rutiere/feroviare, dacă nu exista riscul iminent de explozie / incendiu sau alte situații care pot pune viața în pericol, victimele nu trebuie extrase fara accesorii specifice și fără respectarea procedurilor de descarcerare, pentru a evita agravarea leziunilor deja suferite, de multe ori leziuni interne sau ale coloanei vetrabrale, care nu pot fi observate de persoane care nu au pregătire medicala / paramedicala“, a precizat ISU BN.

Femeia a fost găsită în stare critică, cu traumatisme cranian și toracic, precum și pierdere de conștientă. După ce a fost stabilizată, a fost transportată de către echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD la UPU SMURD Bistrița pentru investigații și îngrijiri medicale amănunțite.

Persoanele din tren au fost evaluate de către echipajele de intervenție, nicio persoana nu a avut de suferit în urma impactului.l, a mai informat ISU BN.

SPUNE-TI PAREREA